Til hovedinnhold

Bytt ut fjernkontrollen med tankekraft

I fremtiden skal du kunne kontrollere TV-en ved hjelp av hjernebølger.

Mange mener at fjernkontrollen begynner å bli avleggs og må bli byttet ut med mer moderne teknologi som er mindre avhengig av fysiske gjenstander.

Det kinesiske selskapet Haier har nå vist frem et fremtidsrettet produkt på IFA-messen i Berlin – et system som skal la brukeren kontrollere TV-funksjoner via hjernebølger.

Det nye systemet er foreløpig i en svært tidlig prototypefase, og skal visstnok være verdens første teknologi som tar i bruk det som kalles Brain Computer Interface (BCI). Tankekraftsystemet er lagd i samarbeid med NeuroSky og deres ThinkGear-teknologi – og skal fungere sammen med Haiers Smart TV-plattform.

Eget hodesett

Brukeren må ta på seg et eget hodesett for at NeuroSkys hjernebølgeteknologi kan oppdage hjernebølgemønstre for å fastslå en persons mentale tilstand. NeuroSkys MindReader-teknologi oversetter deretter hjernebølgene om til digitale signaler som TV-en skal kunne gjenkjenne.

Dermed skal man i teorien kunne styre volum, kanalvalg og diverse annet ved å utøve kontroll over egen konsentrasjon og hjernebølger, men om det virkelig fungerer godt i praksis på stor skala gjenstår å se.

Lanseres først i Kina

Det utradisjonelle fjernkontrollsystemet blir vist frem på IFA-messen i Berlin som pågår nå, og har blitt prøvd ut i praksis av folkene i Engadget.

Haiers Smart TV med hjernebølgefunksjon skal etter planen bli lansert i Kina i oktober, men prisnivået fremdeles er ukjent.

(Kilde: Pressemelding)

annonse