Nyhet

Se alt Apple kopierer fra Android

Neste oppdatering bringer mye nytt, men har vi sett det før?

Apples neste iPhone ser ut til å være rett rundt hjørnet, og det samme gjelder den neste oppdateringen av operativsystemet iOS. Den nyeste versjonen vil komme med en flokk av nye funksjoner, og Apple kaller de alle for innovasjoner og nye oppfinnelser. Men har vi ikke sett de før? La oss ta en nærmere titt på hva vi slags funksjoner vi kunne finne hos hovedkonkurrenten Android, som Apple nå kaller sine egne kreasjoner.

Varslingssenter

En av de største forbedringene i iOS 5 er det Apple kaller Notification Center. Denne funksjonen lar deg dra ned en liste over varslinger fra toppen av skjermen, slik at du raskt kan se en liste over oppdateringer fra applikasjonene dine. Dette kan være alt fra nye eposter, nye tekstmeldinger eller hendelser i kalenderen din.

Selv om tillegget iOS 5 ser svært nyttig ut, er det fortsatt ikke akkurat en nyhet. Android har hatt den samme funksjonen siden det ble sluppet i 2008.

Twitter-integrering

Ifølge Apple skal den nyeste oppdateringen komme godt overens med den sosiale tjenesten Twitter. Derfor har de implementert Twitter-støtte i alle kriker og kroker, og nesten uansett hva du driver med skal du kunne fortelle omverden om dine nye bragder i 140-tegnsbeskjeder.

På Google Androids mange mobiler har utviklere hatt muligheten til å implementere Twitter-integrering i applikasjonene sine siden Android 2.0.

Widgets

Dette er noe iPhone-brukere har ventet lenge på. Widgets er en av de største styrkene til Android-plattformen, og lar brukere tilpasse hjemmeskjermene akkurat slik de vil. Den neste versjonen av iOS vil ikke la brukere endre så mye på hjemmeskjermen, men har likevel slengt inn to widgets som brukere kan kose seg med. Disse er begrenset til varslingsvinduet, men vil i hvert fall oppdateres automatisk.

Her kan vi kanskje si at Apple ikke direkte stjeler fra Android, men heller kommer med en småkjip kopi.

Trådløs oppdatering

Enda en etterlengtet funksjon: Muligheten til å kunne oppdatere operativsystemet trådløst og synkronisere filer uten en eneste kabel. Android har hatt over-the-air-oppdateringer (OTA) i flere år, mens iOS-brukere har flittig måttet plugge inn enhetene sine inn i en datamaskin, for å synkronisere innholdet via iTunes. En gang skjedde det til og med at en tredjepartsutvikler laget en applikasjon som ga brukere trådløs synkronisering, men Apple var raske med å fjerne den fra App Store.

Nå ser det ut som de har lært leksa si, og lar brukere både oppdatere til framtidige versjoner av operativsystemet via et trådløst nett, samtidlig som man kan synkronisere i-enhetene sine med hverandre, uansett hvor du er.

Nettskyen

I over et tiår har informasjon fra Google Apps blitt lagret i nettskyen, og latt brukere få tilgang til innholdet fra hvilken maskin som helst. Apples kommende iCloud er forsåvidt ikke bare en lagringsplass for filer, men også en synkroniseringstjeneste og musikk-hub. Likevel kan det ikke kalles en ny oppfinnelse, men en god vri på allerede eksisterende tjenester.

Selv om det ser ut som Apple stjeler hensynsløst fra konkurrentene sine, er dette slik markedet ofte fungerer. Selskaper låner og stjeler av hverandre, og forbedrer ideene fram og tilbake. Som Picasso sa: Gode kunstnere kopierer, fantastiske kunstnere stjeler.

Se videoen under for å høre Steve Jobs sin egen versjon av sitatet:

Les også: Vi tester iOS 5

(Kilde: Android Authority)

Les også
Apple nekter å selge dette spillet
Les også
- Apple klarer ikke å innovere selv
annonse