Tek.no

Nyhet

Nå skal piratene overvåkes

Amerikanske nettleverandører blir pålagt å overvåke kundene.

11 Juli 2011 14:30

Amerikanske myndigheter forbereder en såkalt «Six Strikes»-plan som går ut på å pålegge internettleverandører en rekke krav til aksjonsformer mot mulig ulovlig aktivitet på nettet. Blir planen godkjent, blir internettleverandørene en form for politi på nettet.

Hensikten er å redusere omfanget av piratkopiering av opphavsrettsbeskyttet materiale. Planen skal være utarbeidet av en gruppe som er ledet av Obama-administrasjonen.

Alle de store amerikanske nettleverandørene er med i dette opplegget: AT&T, Verizon Communications, Comcast, Cablevision Systems, og Time Warner Cable. Meningen er at disse leverandørene skal melde i fra dersom de oppdager potensielle ulovligheter.

Kunder som viser seg å spre opphavsrettbeskyttede filer risikerer midlertidig redusert hastighet på sin nettforbindelse, inntil vedkommende selv tar kontakt med leverandøren for å diskutere videre tiltak for å løse saken.

Denne planlagte overvåkingen av kundene har flere utfordringer. Dette vil være et dyrt tiltak for leverandørene, som må sørge for at hele løsningen fungerer. Samtidig trekkes det frem at personvernet til kundene står på spill.

(Kilde: Dailytech)

Les også
Platebransjen krevde 75 billioner dollar
annonse

Les også