Tek.no

Nyhet

Intels «Kaby Lake»-flaggskip vil trolig lanseres på CES

Bare å glede seg til januar, altså.

Intel
31 Okt 2016 19:00
annonse

Det har nå gått et par måneder siden Intel dro duken av sin syvende generasjon Core-prosessorer, også kjent som «Kaby Lake». Men da bare med modeller fra Y- og U-familiene, som i hovedsak benyttes til bærbare og små stasjonære PC-er.

For de som virkelig bryr seg om prosessorer, er det likevel toppmodellene som gir mest spenning, altså arvtagerne til Core i7-6700K og Core i5-6600K.

Disse prosessorene vil logisk nok ha betegnelsene Core i7-7700K og Core i5-7600K, og skal visstnok slippes samtidig med at elektronikkmessa CES i Las Vegas sparkes i gang – noe som vil si den femte januar 2017.

Dette høres logisk ut – Intel har allerede sagt januar måned og forrige prosessorslipp med Broadwell-E skjedde i forbindelse med Computex-messa tidlig i sommer.

Forbedret, ikke forandret

Intel

Vi vet allerede en god del om de nye prosessorene, som i likhet med den nåværende «Skylake»-generasjonen er lagd på 14 nanometers produksjonsteknikk. Men den har blitt «pusset opp» – Intel selv kaller det for «14nm+».

annonse

Samtidig benyttes den samme sokkel LGA 1151, noe som betyr at Kaby Lake-prosessorene i de fleste tilfeller vil kunne brukes på hovedkort for Skylake. Flere hovedkortprodusenter har allerede sluppet oppdaterte BIOS-er til en rekke av sine kort. I tillegg vil det også dukke opp nye hovedkort med oppdaterte brikkesett.

Det som enn så lenge er litt uklart er hvor mye mer ytelse vi kommer til å få ut av de nye toppmodellene kontra Skylake-utgavene. Intel selv sier rundt tolv prosent, mens noen tidlige ytelstall hevder en betraktelig større margin enn dette – eller at Core i7-7700K og Core i5-7600K i det minste er gode overklokkere.

For ved siden av utvidet støtte for maskinvareakselerert videoavspilling er hovedforskjellen mellom Kaby Lake og Skylake at førstnevnte kan nå høyere klokkefrekvenser uten å generere noe særlig mer varme.

Prisene på de nye Kaby Lake-toppmodellene forventes å havne på samme nivå som Core i7-6700K og Core i5-6600K hadde da de kom på markedet.

annonse

Fikk du med deg Coffee Lake?
Skal gi flere kjerner til folket >>>

(Kilde: SweClockers)

Les også
Slik blir oppfølgeren til ekstremprosessoren Broadwell-E
Les også
Har Intel en ny «gavepakke» til overklokkerne?
Les også
Denne prosessorkjøleren kommer med OLED-skjerm
Les også
Intel sikter mot biler og IoT med sin nye Atom-prosessor
Les også
Angivelig Core i7-7700K-måling viser betydelig bedre ytelse
Les også
Intel har sluppet Kaby Lake
Les også
Intel Core i7–6700K og Core i5–6600K
annonse

Les også