Til hovedinnhold

10 ting du neppe visste om Tesla-sjefen

- Model 3 blir ikke som noen annen bil, røper Elon Musk.

Montasje: Reddit/Shutterstock/Teknofil.no

Elon Musk begynner å nå legendestatus i mange kretser. Den sør-afrikanske gründeren har hatt så mange suksesser i vidt forskjellige markeder, fra Paypal til Tesla og SpaceX, at det er verdt å lytte når han først snakker om noe nytt.

I natt norsk tid stilte han opp i et såkalt AMA-intervju (Ask me Anything) på Reddit, hvor besøkende på det populære nettstedet kunne stille ham spørsmål.

Vi har plukket ut de viktigste punktene fra intervjurunden hans på Reddit:

1. Han har designet Model 3 til å bli unik

I Norge kjenner nok de fleste Elon Musk som mannen bak det enormt populære firmaet Tesla. I intervjuet dukket det ikke opp så veldig mye ny info om Tesla-bilene, men én ting kunne han i hvert fall røpe.

På et spørsmål om hvordan Model 3 ville se ut, kunne hype-maskinen Elon Musk røpe følgende detaljer:

«Den vil ikke se ut som noen annen bil.»

2. Elon Musks favorittlærer var rektoren på barneskolen hans

Hvis du noen gang trenger et argument for hvor viktig lærere er, kan du fra og med i dag nevne Elon Musk som et godt eksempel. I AMA-intervjuet forteller han om rektoren på sin gamle barneskole, som tok over matteklassene hans. Etter intense timer med mye jobbing og leksegjøring, belønnet han alle elevene med spennende historier fra hans tid som soldat i andre verdenskrig.

«Hvis du ikke gjorde det du skulle, fikk du ikke høre historiene. Alle gjorde det de skulle.»

3. Elon Musk mener alle kan lære mer enn de tror

Det kan virke som Musk har en enorm kapasitet for kunnskap, med tanke på hvor mange selskaper har han har vært borti. I ethvert intervju, enten det handler om batteriteknologien i en Tesla eller nødvendig mengde drivsstoff i en romsonde til Mars, virker det som han alltid vet hva han snakker om.

Selv om han innrømmer at hodet begynner å bli ganske fullstappet, har han noen gode tips for hvordan man kan lære seg noe nytt:

«Et lite tips: Det er viktig å se på kunnskap som et slags tre. Prøv å lære deg de fundamentale prinsippene først, representert som stammen eller de tykke grenene på et tre, før du går på detaljnivå, altså bladene og de små grenene. Hvis du ikke gjør det, har ikke bladene noe å henge fast på. »

4. Han vil lage lekre romdrakter

Det nye SpaceX-romskipet Dragon V2 trenger lekre astronauter.Foto: SpaceX

Som et ledd i SpaceX-utviklingen har Musk allerede avslørt at de jobber med å lage moderne romdrakter som både er funksjonelle og lekre:

«Våre nye romdrakter er endelig snart ferdige, og vil vises frem senere i år. Vi har brukt mye tid på designet, og ikke bare det funksjonelle. De må se ut som romdrakter som passer det 21. århundret, i tillegg til å fungere godt. Det har vært virkelig vanskelig å få til begge delene. »

NASA jobber også med nye romdrakter:
Se hvordan framtidens astronauter ser ut »

5. Elon Musk sover bare seks timer hver natt

Helt ut av det blå kom det et spørsmål fra en Reddit-bruker om hvor mye Elon Musk sover hver natt. Det kommer kanskje ikke som en overraskelse at han følger nøye med på dette via en egen mobilapp:

«Jeg målte faktisk dette med telefonen min! Jeg sover nesten nøyaktig seks timer i gjennomsnitt.»

6. Elon Musk har et godt tips for motgang

Sliter du med motivasjonen? Er det vanskelig å få noe gjort? Ifølge Elon Musk trenger du bare å følge Churchills gamle visdom:

«Det er et kjempegodt sitat av Churchill: «If you're going through hell, keep going.»

7. Han har ingen politiske drømmer

Selv om han kanskje blir «kongen av Mars» en gang i framtiden, har han ingen drømmer om å bli politiker. På et spørsmål om han kunne se for seg å bli en politiker, hadde han et kort og enkelt svar:

«Neppe.»

8. Han liker å spille spill

Elon Musk er en travel mann, men det virker som han fortsatt har tid til å slappe av i ny og ne. Når han spiller spill, har han et par klare favoritter:

«Det er vanskelig å velge ut en favoritt, men jeg pleier å foretrekke førstepersons-spill med en historie, slik som Bioshock, Fallout eller Mass Effect. jeg er imidlertid også fan av Civilization og Warcraft.»

9. Han foretrekker grillmat og whiskey

I tillegg til favorittspillene sine, avslørte han også hva slags mat han foretrekker. Skulle du få Elon Musk på besøk bør du tydeligvis ha grillen klar og en røykfylt whiskey stående klar. På spørsmål om favorittmat og foretrukket alkoholholdig drikke, var svarene klare:

«Fransk mat og grillmat. Whiskey.»

10. Elon Musk er fortsatt redd for smarte roboter

På spørsmål om det er vits å frykte at roboter vil bli like smarte som mennesker, hadde Elon Musk et svært minneverdig svar. Ikke bare kunne han bekrefte at vi potensielt har noe å frykte, han lenket også til en herlig video på YouTube. Tesla-sjefen har åpenbart et øye for gode memer:

«Gjennombruddet [for intelligente roboter] er ikke rett rundt hjørnet, men vi bør være bekymret likevel. Det bør jobbes mye mer med sikkerhet rundt kunstig intelligens.

Når det er sagt, med all respekt til Roomba-støvsugeren, det er ikke den som er problemet.»

Han avslutter svaret med å lenke til en strålende video av en katt på en Roomba-støvsuger som jakter på en and:

Bill Gates stilte også opp i et AMA-intervju:
Microsoft-sjefen elsker roboter og Norden »

(Kilde: Reddit)

annonse