Til hovedinnhold

Nå kaster moteindustrien seg over digitale klær

Ralph Lauren satser sterkt under idrettsarrangement.

Mike Stobe/Getty Images for USTA

I går startet den prestisjefyllte tennisturneringen US Open. Det som er litt spesielt i år er at flere av utøverne for første gang i en slik turnering tar i bruk smarte klær, altså klær som fungerer sammen mer ulike former for apper.

Smarte klær, eller det bransjen liker å kalle wearables, har på ingen måter tatt av, men blir likevel spådd en lysende fremtid. Klesgiganten Ralph Lauren vil på ingen måter sitte på sidelinjen, og i forbindelse med mesterskapet har de utviklet en ny tennisskjorte.

Smarttelefoner har vært på markedet lenge allerede, og i fjor var det smartklokker som stod på menyen. Smartklærne kan riktignok ikke brukes til å svare på telefonsamtalene dine, ei heller sjekke tekstmeldinger. Det de brukes til er å lese av slikt som puls, energiforbruk og antall skritt du har tatt.

Ser nesten ut som en normal skjorte

Overdelen fra Ralph Lauren følger selskapets tradisjonelle design, og den klassiske logoen av en poloklaskende rytter er på plass. Det er ikke noe som skriker av høyteknologi eller annet, men om du ser litt nøyere etter vil du oppdage to detaljer som er litt annerledes.

For det første er det en langsgående søm rett under brystet, og her skjer mye av magien. Inne i sømmen er det en serie med sølvtråder, som brukes til å måle ulike verdier hos den som har på seg skjorten.

I tillegg er det en liten svart boks et lite stykke under venstre arm som sørger for å holde kontakten med for eksempel smarttelefonen din.

– Vi har forsøkt å gjøre PoloTech-skjorten så diskre og behagelig som mulig, slik at du kan bruke den sammen med normale klær, under dressen på jobb eller rett og slett bare mens du trener, forteller David Lauren, markedssjef i Ralph Lauren.

– På sikt håper vi at dette kan bli en del av livsstilen din, og at vi kan få på plass teknologien i alle slags klesplagg, fortsetter Lauren.

Smarte klær er likevel ikke noe nytt: AiQ har lang erfaring på markedet » (Ekstra)

(Kilde: Ralph Lauren, via NY Times)

annonse