Til hovedinnhold

Nå kan du prøve Spotify i nettleseren

20 millioner låter uten å åpne et eneste program.

Hardware.no/Spotify

Spotify har begynt å rulle ut en nettleser-versjon av sin populære musikktjeneste. Det betyr at du ikke trenger å laste ned et program på datamaskinen din for å få tilgang til Spotifys voksende musikkbibliotek.

Fortsatt i beta

Nettleserapplikasjonen er fortsatt i beta, men Spotify ser ut til å ha implementert det meste av funskjonalitet vi kjenner fra både mobil- og PC-klienten. Her får du tilgang til søk, Spotifiy Radio, spillelister og "hva er nytt"-fanen.

Selve grensesnittet ser ut som en forvokst versjon av iPad-applikasjonen, men heldigvis er den tilpasset for bruk med mus og tastatur.

Foto: Spotify

Ingen høyreklikkingen

Det finnes ingen form for dra-og-slipp-funksjonalitet, så for å lage nye spillelister eller legge til sanger i spillekøen i nettleseren kan du ikke lenger bare dra den over dit du vil. Høyreklikking er heller ikke støttet. I stedet er du nødt til å trykke på en liten meny-knapp som dukker opp på høyresiden når du holder over en spesifikk sangtittel.

Trykk på den lille knappen ved siden av sangtittelen, og få opp en menyen som lar deg blant annet legge til sangen i en spilleliste.Foto: Hardware.no

Trykker du på den får du opp et par alternativer, som lar deg for eksempel sette stjernekarakter på sangen, eller legge den til en av spillelistene dine.

Det fungerer, men det er ikke den smidigste løsningen vi har sett.

Enkelt og raskt

I nettleserfanen får du opp informasjon om både spilletid, artist og sangtittel.Foto: Hardware.no

Alt i alt fungerer Spotify i nettleseren svært godt, og vi opplever så godt som ingen forsinkelse fra vi trykker på en sang til den begynner å spille.

Det er imidlertid ikke helt klart hva slags teknologi Spotify bruker for å strømme musikken så raskt til nettleseren, da de allerede bruker to ulike teknologier på sin skrivebordsapplikasjon og mobilapplikasjonene. Skrivebordsversjonen bruker peer-to-peer-teknologi for å garantere raske lastetider, mens mobilapplikasjonene strømmer innholdet direkte fra Spotifys servere.

Prøv selv

For å prøve betaen selv må du selvfølgelig ha en Spotifykonto. Tjenesten er tilgjengelig på nettadressen play.spotify.com, men for å aktivere din betatilgang må du først gå via denne lenken. Den siste lenken bør aktivere tjenesten for deg. Neste gang du vil prøve ut tjenesten skal du bare trenge å gå til den første, vanlige URL-en.

(Kilde: The Verge, Dinside)

annonse