Til hovedinnhold

Netflix får uoffisiell Linux-støtte

Nå er den amerikanske strømmetjensten på nesten alle plattformer.

I Heart Ubuntu/Hardware.no

Da Netflix ble lansert i Norge for nesten to måneder siden skrøt de av å være på omtrent samtlige plattformer.

Da vi spurte hvorfor de ikke hadde en Linux-klient, fikk vi beskjed om at de slet med å få Microsoft Silverlight til å fungere på Linux-plattformen. Netflix er avhengig av Silverlight i flere tilfeller for å ivareta kopibeskyttelsen, DRM-en, og kan derfor ikke strømmes over nettet helt vilkårlig.

Men selv om Netflix selv ikke har klart å benytte seg av DRM-en til Silverlight på en Linux-distribusjon, er det to karer som har klart det. Mannen bak nettstedet I Heart Ubuntu, Dave Andrews, og programmereren Erich Hoover slo seg sammen, og har sluppet en lovlig, fungerende versjon av Netflix for Ubuntu.

Bruker WINE

Prosjektet startet i midten av november, da Dave spurte leserne sine om hjelp til å lage en lovlig Netflix-versjon for Linux. Løsningen var å kjøre Firefox og Microsoft Silverlight via Windows-virtualiseringsprogrammet WINE.

Det var imidlertid ikke en enkel sak. De måtte lage en spesialtilpasset versjon av WINE, samt legge inn en drøss av småfikser for å få det hele til å fungere.

Flere uker etterpå, og mange timer arbeid, har de nå sluppet en stabil versjon av Netflix for Linux.

Slik gjør du det

For å installere programmet og få det til å fungere, må du skrive følgende linjer i terminalen:

sudo apt-add-repository ppa:ehoover/compholio

sudo apt-get update && sudo apt-get install netflix-desktop

Så fort alt er installert, går du til øverste venstre hjørne på skjermen, åpner opp søkefeltet fra Unity-menyen, og søker på Netflix. Applikasjonen bør dukke opp, og derfra er det bare å trykke seg inn. Alt bør gå av seg selv, og laste inn applikasjonen.

Logg så inn med Netflix-kontoen din, og finn en video du vil spille av.

Silverlight vil da spørre deg om du vil spille av DRM-beskyttet innhold. Huk av ja, og videoen bør spilles av som vanlig.

Hvis du vil lukke programmet trykker du helt enkelt på alt-F4, eller F11 hvis du ikke vil kjøre programmet i fullskjermmodus.

Vi har fortsatt ikke fått testet applikasjonen, men ifølge de fleste kommentarene på I Heart Ubuntu ser det ut til å fungere ganske smertefritt.

Har du prøvd ut Netflix på Linux ennå? Fungerer det? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor.

(Kilde: I Heart Ubuntu)

annonse