Til hovedinnhold

Denne tassen gir deg mange bildeutganger

Gir en spinkel bærbar mange skjermer.

Ferdig koblet opp.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Oppsettet til Sunix.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Hver skjerm kommer opp, uten drivere.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Hardware.no/Taipei: Taiwanske Sunix har stort sett lusket i kulissene i industrien, men nå har de et par spennende og små produkter å vise frem. DPU3000 er en universaladapter for å sette opp flere skjermer.

Choon Ho Kek, sjef for den amerikanske avdelingen av Sunix, forteller oss mer enn gjerne hvordan den fungerer.

Gir det flere utganger

DPU3000 drives av et signal over en DisplayPort-kobling, og fra boksen går det tre videoutganger videre. Disse er i utgangspunktet satt opp som én HDMI, én DisplayPort og én VGA. Det følger med en rekke ulike overganger, slik at du lett kan konfigurere om boksen, for eksempel, til å gi deg DVI i stedet for HDMI.

Hver av de tre skjermene kan ha en oppløsning på opptil 2560 ganger 1600 piksler. Oppløsningen settes uavhengig fra skjerm til skjerm, og i oppsettet til Sunix brukte de to skjermer stående og én liggende.

Trenger ikke drivere

DPU3000 støtter både Microsoft Windows, Linux og Apple iOS, uten bruk av ekstra drivere. Skjermene som er koblet til dukker opp som én enkelt skjerm, med ekstra høy oppløsning. Du velger selv om bildet skal speiles, eller brukes som utvidet skrivebord.

Boksen er kompatibel med DisplayPort 1.1a og 1.2a, HDMI 1.4a, og signal kjørt over disse vil også kunne strømmes med lyd. Båndbredden er oppgitt til maksimalt 5,4 Gbit/s.

DPU3000 trenger et skjermkort for å virke. Her er test av en råtass fra Asus »

annonse