Nyhet

Her setter han inn USB-pinnen som «brenner» opp innsiden av PC-en

Farlig minnepenn gjør maskinen ubrukelig på sekunder.

Det finnes mange eksempler så såkalte «proof of concepts» innen datateknologi, det vil si konsepter som ikke nødvendigvis har et umiddelbart bruksområde, men som kun fungerer som en demonstrasjon av hva som er mulig. En ny slik innretningen tar knekken på PC-en din på bare sekunder.

Som nettstedet Ars Technica har en russisk elektronikk-entusiast nemlig laget en USB-pinne som ødelegger innmaten i PC-en fullstendig straks man plugger den inn.

220 volt

Pinnen, som har fått det passende navnet «USB Killer», fungerer ved å bygge opp en spenning på 220 volt, for deretter å sende strøm inn i PC-en gjennom USB-porten. Som man kan se i demonstrasjonsvideoen er dette nok til å ta knekken på PC-en.

Dette er den dødelige USB-pinnen. Foto: Dark Purple

Det er uvisst akkurat hvilke komponenter som ble ødelagt, men hovedkortet på testmaskinen måtte visstnok i alle fall byttes ut, ifølge utvikleren, som kaller seg «Dark Purple». Han skriver imidlertid at det tvilsomt at harddisken tok skade.

Den farlige USB-pinnen er en oppdatert versjon av en tidligere variant, som blant andre The Daily Mail omtalte i mars i år. Den versjonen opererte kun med en spenning på halvparten av den nye varianten, altså 110 volt.

Ser uskyldig ut

Denne fungerte ved å hente strøm gjennom USB-porten via en DC/DC-omformer til den nådde 110 volt, for så å slippe strømmen inn i PC-en og gjenta prosessen i en loop til kretsene var ødelagt.

Den nye versjonen fungerer trolig på samme måte. Nettsiden hvor utvikleren beskriver prosessen er dessverre kun på russisk, men inneholder imidlertid bilder av pinnen, og som man kan se er den til forveksling lik en helt vanlig USB-pinne.

Hva som er bruksområdet til pinnen er ikke helt klart, annet enn at den demonstrerer hvor farlig uidentifiserte USB-pinner potensielt kan være, eller om du av en eller annen grunn har behov for å ødelegge PC-en kjapt og effektivt. Videoen hvor den bærbare PC-en ødelegges kan du se under.

Nå finnes det også databrikker som kan ødelegge seg selv: De sikrer at ingen får tak i sensitive data »

Les også
Så sannsynlig er det at noen vil snoke på USB-pinnen din hvis du mister den
Les også
«USB Killer» kan snart komme til en PC nær deg
Les også
«Denne databrikken ødelegger seg selv om 5... 4...»
Les også
Her er Asus' første pinne-PC
Les også
Denne minnepinnen har WiFi
annonse