Nyhet

Adobe kvitter seg med Flash-navnet

Det belastede navnet forsvinner med ny, stor oppdatering av programvaren.

Det er nok ikke mange andre programmer som har mottatt like mye pepper som Adobes grafikk- og animasjonsprogramvare Flash, takket være et lass av vedvarende sikkerhetsproblemer. Nå melder selskapet på bloggen sin at det belastede Flash-navnet omsider forsvinner.

Nærmere bestemt er det programvaren som brukes til å lage Flash-innholdet, nemlig Flash Professional, som nå omdøpes. Det nye navnet blir «Adobe Animate CC».

Endres med stor oppdatering

Navnet skal tre i kraft fra og med den neste store oppdateringen av programvaren, som skal finne sted en gang tidlig neste år. Adobe sier det er ment å gjenspeile de store endringene som selskapet har foretatt med den kommende oppdateringen.

Adobe Animate får mange nye verktøy. Dette er et bilde av grensesnittet. Foto: Adobe/YouTube

Adobe Animate vil fortsette å støtte Flash-formatet, til tross for at stadig mer av innholdet i programmet deres blir laget i HTML5. Dette er trolig en indikasjon på at stadig mer av innholdet dreier seg mot HTML5, og vekk fra Flash.

Utskjelt

Den nye Adobe Animate-programvaren skal først og fremst by på flere og bedre verktøy for dem som lager innhold, blant annet bedre pensler, bedre lydsynkronisering og enklere og raskere fargelegging. Andre tekniske oppdateringer finner du i selve blogginnlegget.

Så gjenstår det å se hvor lenge Flash-standarden vil bestå i tiden fremover. Programvaren har skapt mye harme i IT-bransjen etter alle sikkerhetsproblemene, som blant annet har ført til at Google har stanset automatisk avspilling av Flash-innhold i Chrome, og til at Apple har blokkert flere versjoner av programvaren i Safari-nettleseren sin.

Under kan du se en video hvor noen av de nye funksjonene i Adobe Animate presenteres.

Det sikreste kan være å fjerne Flash helt fra maskinen: Her viser vi deg hvordan du gjør det »

(Via Gizmodo)

Les også
Neste måned forsvinner Flash helt og holdent fra Googles nettleser
Les også
Flash har fått en henrettelsesdato av Google: Den 30. juni er det slutt på Flash-annonser
Les også
Nå tar Apple grep mot Flash
Les også
Nå bør du fjerne Flash
Les også
«Dødsdømte» Flash har tettet drøssevis av kritiske feil
annonse