Tek.no

Nyhet

Gjett hvilke land som betaler mest for Netflix...

Nordmenn betaler langt høyere priser enn mange andre.

2 Sept 2015 15:30

Det kommer kanskje ikke som noen stor overraskelse, men en ny undersøkelse viser at svensker, nordmenn og dansker – i stigende rekkefølge – betaler mest for Netflix i hele verden.

Det er nyhetssiden News360 som melder om de nye tallene, som viser at Netflix i gjennomsnitt tar langt høyere priser i Skandinavia enn i mange andre land.

Mens en gjennomsnittlig Netflix-bruker i Argentina betaler 39,38 kroner for tjenesten, må en danske ut med 125,28 (norske) kroner for det samme. Dette er imidlertid en gjennomsnittspris, hvilket betyr at man ser alle Netflix-abonnementene under ett.

I Norge tilbyr Netflix nå tre typer abonnementer:

  • Basis - SD og én skjerm (79 kroner)
  • Standard - HD og to skjermer (99 kroner)
  • Premium 4K og fire skjermer (119 kroner)

Du kan selv se forskjellene på grafen under. Legg merke til at tallene sannsynligvis er opp- eller nedjustert i hvert enkelt land for å lande på runde tall:

Eksperimenterer med prisene

Grafen med de noe «urettferdige» tallene er et resultat av at Netflix eksperimenterer med prisene, for å se hvor mye folk er villige til å betale. Dette er delvis for å kompensere for et svinnende DVD-salg i USA, som lenge var Netflix' største inntektskilde, men sannsynligvis også bare for å kjenne på hvor smertegrensen i individuelle land går. I rike, europeiske land ser det ut til at prisene jevnt over er svært høye, og spesielt høye i Skandinavia.

Et eksempel på slik prisheving i vår del av verden, er at Netflix for kort tid siden hevet prisen i hele Europa med én euro.

Synes du det er urettferdig at vi skal betale i dyre dommer for Netflix her til lands? Da kan du få ut frustrasjonen din i kommentarfeltet under!

Synes du utvalget i Netflix-en din er dårlig?
Slik får du amerikansk Netflix på alle dingsene dine »

(Kilde: News360)

Les også
Nå øker prisen for de mest trofaste Netflix-kundene
Les også
Netflix har nå 75 millioner brukere
annonse