Til hovedinnhold

Dette er Googles nye TV-plattform

Avduket endelig Android TV.

Det begynner å bli ganske lenge siden Google forsøkte seg med en egen smart-TV-plattform. Google TV ble lansert allerede i 2010, men dette konseptet klarte aldri å hevde seg i konkurransen med de mange andre lignende produktene på markedet.

I fjor dukket det opp rykter om at Google ville revitalisere TV-satsingen sin med noe de kalte Android TV, og for noen måneder siden kom flere opplysninger om prosjektet til overflaten, men uten kommentarer fra Google selv.

Nå er imidlertid endelig katten ute av sekken, for på I/O-konferansen sin kom Google omsider med en offisiell kunngjøring av Android TV-plattformen sin.

Intelligente søk og stemmestøtte

Kunngjøringen bekrefter mye av det som allerede ble avslørt i april, nemlig at plattformen har et fokus på å finne og spille av innhold så enkelt og strømlinjeformet som mulig.

Som et ledd i dette skal søkefunksjonen være spesielt brukervennlig og effektiv. Systemet bruker både stemmesøk og Googles Knowledge Graph-teknologi, som byr på intelligente søk og støtte for naturlig språk. Dermed kan du for eksempel benytte mer avanserte søkefraser som «Oscar-nominerte filmer fra 2006», og få opp en liste over filmene.

Android TV vil også har et omfattende system for anbefaling av innhold, basert på historikken din. Som tidligere antydet får den nye plattformen også støtte for spill via Google Play, og i den forbindelse følger det med en egen håndkontroll.

Støtte for strømming fra andre enheter

I tillegg til dette kan Android TV brukes med de nylig kunngjorte Android Wear-klokkene, som kan benyttes til å styre grensesnittet. Plattformen støtter dessuten strømming av innhold direkte fra andre enheter, på samme måte som Google Chromecast.

Ellers vil Android TV altså ikke komme som en egen boks, men derimot bygges inn i tredjepartsprodukter som strømmebokser, TV-er og spillkonsoller. Ifølge Google vil det dukke opp TV-er fra Sony, Philips og Sharp neste år med Android TV innebygd, og blant andre Razer skal være i gang med en mer spillfokusert utgave av systemet.

Mer informasjon finne du på Googles Android TV-side, og under kan du se en video fra nettstedet The Verge, som fikk teste ut plattformen en liten stund.

Android skal også innta bilene: Google viste frem sitt nye Android Auto-konsept » (Hardware.no)

annonse