Til hovedinnhold

– Google ønsker «Apple-lignende» kontroll over mobilene sine

Vil ha større kontroll over Nexus-serien.

Google har som kjent større kontroll over Nexus-telefonene enn andre Android-modeller, ved at selskapet i stor grad legger føringene for utviklingen. Partnerselskapene som lager selve telefonene har imidlertid også noe de skulle ha sagt. Dette ser det ut til at Google nå vil ha slutt på.

Blant andre Ars Technica viser til en fersk artikkel hos The Information (krever abonnement), hvor Googles sjef Sundar Pichai signaliserer at de ønsker langt større kontroll over Nexus-modellene.

«Apple»-kontroll

Det er uvisst akkurat hva Google har i tankene, men ifølge The Information ønsker Android-produsenten tilsynelatende en «Apple-aktig» tilnærming til mobilproduksjonen, hvor maskinvareprodusenten kun «tar imot ordrene».

Google er redde for å terge på seg maskinvareprodusentene. Dette er Huaweis Nexus-modell 6P.

Det vil i så fall si at Google definerer alle detaljene omkring både programvaren og maskinvaren, omtrent som Apple gjør overfor Foxconn med sine iPhone-telefoner.

Årsaken til Googles ønske om større kontroll skal være at selskapet er bekymret over Apples økende dominans i det øvre mobilsegmentet, og har lyst til å kunne påvirke maskinvare-aspektet i høyere grad for å bedre møte konkurransen.

Betyr mindre penger for produsenten

Samtidig skal Google være bekymret for å terge på seg maskinvareprodusentene, som vil måtte belage seg på lave profittmarginer i forhold til telefonene de lager helt selv. Google tar visstnok i dag 15 prosent av salgsprisen på Nexus-telefoner som selges på nett, et tall som vil bli høyere dersom selskapet overtar mer av styringen.

Det er imidlertid ennå uvisst om Google faktisk vil gjennomføre planene om mer Nexus-kontroll, og som Ars Technica peker på har selskapet endret strategier mange ganger når det gjelder Nexus-konseptet.

Huawei er blant dem som lager Nexus-telefoner: Dette er en av de aller råeste Nexus-modellene hittil »

Les også
– HTC skal lage årets Google Nexus-mobiler
Les også
Nå lar Google brukere designe egne telefonomslag til Nexus-telefoner
Les også
Huawei Nexus 6P: Dette er den råeste Nexusen til nå
Les også
Google vil kanskje lage sine egne systembrikker
annonse