Tek.no

Nyhet

HPs nye smartklokke har gjennomsiktig skjerm og Swarovski-krystaller

PC-gigantens nye modell har også solid batteritid.

YouTube/HP
30 Jan 2016 13:00

Fra et noe «nerdete» design i begynnelsen har smartklokker i økende grad begynt å hente designmessig inspirasjon fra konvensjonelle armbåndsur, og stadig flere legger seg også i det mer eksklusive sjiktet. Nå har PC-giganten HP sluppet en ny modell for de stilbevisste.

Den nye modellen, som for ordens skyld er en dameklokke, heter er designet i samarbeid med den kjente, amerikanske klesdesigneren Isaac Mizrahi.

Swarovski-krystaller

Det mest fremtredende designelementet på klokken er nok først og fremst at urskiven er omkranset av krystaller fra den tradisjonsrike, østerriske krystallglassprodusenten Swarovski.

Klokken kommer i både gull- og sølvutgave.
HP

Et annet spesielt aspekt er at glasset på klokken fungerer som en gjennomsiktig skjerm som viser den digitale informasjonen. Under dette glasset befinner det seg vanlig, analog klokkemekanikk.

Meningen er altså å smelte sammen smartklokkefunksjonalitet og tradisjonelt klokkedesign på en ganske subtil måte. Klokken kan vise varslinger om meldinger, samtaler og begivenheter som er lagt inn i kalenderen, og har også aktivitetssporing.

Fem dagers batteritid

Ellers er klokken vanntett ned til tre atmosfærer, det vil si 30 meters dyp. Den har utskiftbare reimer i ulike farger, og selve klokkehuset er laget i rustfritt stål og måler 42 millimeter.

Klokken er kompatibel med iOS 8 eller nyere og Android 4.4 eller nyere. Batteritiden ligger ifølge HP på fem dager, som jo ikke er så verst, men som samtidig har sammenheng med den noe begrensede smartklokkefunksjonaliteten.

Prisen ligger på 250 dollar, cirka 2150 kroner. I utgangspunktet ser klokken kun ut til å være tilgjengelig i USA, men det er uvisst om den også skal legges ut for salg andre steder senere. Mer informasjon finner du på produktsiden, og se også introduksjonsvideo under.

HP har også tidligere sluppet smartklokke for de stilbevisste: MB Chronowing har et meget eksklusivt design »

Les også
Samsung slipper ekstremt eksklusiv smartklokke
Les også
Her er en smartklokke som tåler ekstreme påkjenninger
Les også
Gjør den «dumme» klokken din smart
Les også
Denne smartklokken har et batteri som varer i én uke
Les også
Gjør din dumme klokke smart
Les også
Polar Loop Crystal er rene smykket
annonse

Les også