Til hovedinnhold

Nå skal Facebook trappe opp satsingen på spill

Inngår samarbeid med kjent spillmotor-utvikler.

Skjermdump/Facebook

Det finnes som kjent massevis av spill tilgjengelig via Facebook, men kvaliteten på disse kan være høyst varierende. Som blant andre TechCrunch melder skal Facebook nå tilsynelatende trappe opp spillsatsingen sin betydelig.

Selskapet har kunngjort på sine utviklersider at de har inngått et samarbeid med Unity Technologies, som står bak den svært populære spillmotoren Unity Engine.

Dedikert spillplattform

Samarbeidet skal blant annet innebære å «strømlinjeforme» prosessen med å eksportere og publisere spill på Facebook. I praksis betyr dette at utviklere som bruker Unity kan lage og levere spill på Facebook mye enklere og kjappere enn før.

Skjermdump/Facebook

Et ledd i samarbeidet er også å lage en helt ny plattform for PC-spill på Facebook, som Unity også vil få integrert støtte for.

Det er ikke så mye som er kjent om denne nye plattformen ennå. Ifølge TechCrunch har Unity imidlertid indikert at plattformen vil få støtte for flere «hardcore»-spill, altså spilltyper man ellers finner på konsoller og Steam-plattformen, og ikke bare spill av den «lette» sorten.

Akkurat hvordan Facebooks nye planer vil se ut fra et forbrukerperspektiv gjenstår altså ennå å se, og det er også uvisst når den nye plattformen vil komme på plass i endelig utgave.

Facebook har gått til krig mot reklameblokkering: Men blokkeringsprogrammene gir ikke opp »

(Via The Verge)

annonse