Til hovedinnhold

Spotify sier de trenger noe mer enn musikk - satser på videoinnhold

Slipper hele 12 originale serier, og en av dem lages av en Oscar-vinner.

endermasali/Shutterstock.com

Spotify er selvsagt mest kjent for musikkstrømming, men med en stor oppdatering i fjor lanserte tjenesten også videoinnhold. Nå trapper selskapet videosatsingen ytterligere opp, med en solid mengde egenprodusert videoinnhold.

Bloomberg melder nemlig at Spotify er i gang med å produsere hele 12 originale serier, hvorav flere har kjente skuespillere om bord.

Oscar-vinner med på laget

Seriene vil bli lansert i episoder på mellom noen få minutter og opptil 15 minutter hver, og de fleste vil på en eller annen måte handle om musikk. I utgangspunktet skal seriene kun bli tilgjengelig i USA, Sverige, Tyskland og Storbritannia.

Oscar-vinneren Tim Robbins er blant de som er med på Spotifys video-satsing.
Everett Collection/Shutterstock.com

Bloomberg sitter på detaljer om noen av seriene, og kan blant annet avsløre at én av dem heter «Landmark», som er en dokumentarserie om viktige begivenheter og album i musikkhistorien.

Én av seriene produseres av den Oscar-vinnende skuespilleren Tim Robbins, som skal lage en humoristisk og satirisk serie om en musikalsk talentkonkurranse. En animasjonsserie som fokuserer på bestemte artister står også på programmet.

Vil gi brukere noe mer

Spotify forklarte overfor Bloomberg at satsingen er en naturlig videreutvikling av tjenesten, men bekreftet samtidig at musikk fortsatt vil være hovedprioriteten.

– Musikk vil alltid være aller viktigst, men vårt publikum liker oss og ønsker mer fra oss. Vi må finne den «andre akten», og jeg tror det vil være video. Tanken er at brukerne skal vite at de kan komme hit for noe annet enn kun spillelister, sa Spotifys sjef for innholdspartnerskap Tom Calderone.

Det originale videoinnholdet skal som sagt lanseres i USA, Sverige, Tyskland og Storbritannia i første omgang, og det er uvisst når det blir tilgjengelig her til lands.

En av Spotifys hovedkonkurrenter skal også fornye seg: Apple Music planlegger visstnok omfattende endringer »

annonse