Til hovedinnhold

- Bytt abonnement nå!

Den virtuelle operatøren Barablu Mobile Norway Ltd., som selger mobilabonnementer under navnene Lyca mobile og Vectone mobile, har misligholdt sine betalingsforpliktelser overfor Telenor. Dermed har Post- og teletilsynet gitt Telenor rett til bruksbegrensning overfor Barablu. Det betyr at 10.000 kunder vil stå uten mobiltjeneste fredag 13. mars.

Post- og teletilsynet (PT) ber derfor kundene snarest om å bytte mobiloperatør, ettersom Barablu ikke vil være i stand til å tilby sine mobiltjenester fra- og med førstkommende fredag.

Varslet Barablu – ingen respons
Telenor sendte et varsel om nedstenging til Barablu 27. februar. Ifølge PT var Barablu pålagt å varsle sine kunder om dette innen to virkedager, noe som ikke skjedde. Ettersom Telenor ikke har tilgang til kundelistene, kan de derfor ikke gjøre de 10.000 Lyca- og Vectone-kundene oppmerksomme på at de snart har et verdiløst abonnement.

- Dette er et tilfelle av sjeldent sløv forretningsdrift, med forbrukerne som offer. Vi har i det aller lengste prøvd å få Barablu til å oppføre seg seriøst i det norske markedet, men uten hell. Nå må forbrukerne komme seg over til en annen leverandør snarest hvis de fortsatt vil ha mobilforbindelse, sier direktør Willy Jensen i PT.

 – PT har aldri tidligere gått direkte ut og advart mot et selskap, men det gjør vi nå. Det får være måte på hvor lenge man kan føre forbrukerne, leverandørene og myndighetene bak lyset, avslutter han.
Er du kunde hos Lyca mobile eller Vectone mobile, kan du bruke Ringepriser til å finne det abonnementet du bør bytte over til.

Mer om
annonse