Til hovedinnhold

Nytt mobilnett åpnet i dag

Network Norway åpnet i dag sitt nye mobilnett symbolisert med en samtale fra samferdselsminister Liv Signe Navarsete utenfor Stortinget til Drammen børs i Bergen ved å herme etter den første telefonsamtalen som ble tatt i Norge i 1877. Den gikk riktignok mellom Oslo Børs og Drammen Børs, men hva er vel noen hundre meter når man har mobiltelefon.
Videreselgere får ny leverandør
Den nye operatøren Network Norway retter seg utelukkende mot bedriftsmarkedet foreløpig, men har allerede den første videreselgeren av mobiltelefoni på plass. Lyse Tele – som også er på eiersiden hos Network Norway – skal benytte deres nett til sine mobilkunder. Det gjør dem i stand til å tilby quadruple play; Bredbånd Internett, TV, fasttelefoni (VoIP) og mobiltelefoni.
Dette betyr at videreselgere av mobiltelefoni får en ny nettleverandør i tillegg til NetCom og Telenor å diskutere pris med. På litt sikt vil det kunne gi lavere priser til mobilkundene. Både samferdselsministeren og direktør Willy Jensen i Post- og teletilsynet ga uttrykk for en forventning om at den nye nettbyggeren vil føre til mer konkurranse og dermed lavere priser.
Bygger for en halv milliard
Foreløpig er det fysisk sett et nokså begrenset nett Network Norway har bygd ut, men der de ikke har dekning blir kundene automatisk satt over til NetComs nett. Det betaler naturligvis Network Norway for, og det motiverer dem til å forsere utbyggingen.
– De første to årene har vi planlagt å bygge nett for rundt regnet en halv milliard kroner. Om det blir behov for å bygge fortere, betyr det bare at vi har fått flere kunder enn vi har regnet med, så det vil være bare positivt, sier administererende direktør Ingvild Myhre i Network Norway. Hun har en fortid som leder for Telenor Mobil i Norge.

Mer om
annonse