Til hovedinnhold

Itunes nekter å endre praksis

Snart kan du kanskje spille musikk kjøpt via Itunes også på andre spillere. Bilde: Apple

Forbrukerombudet har siden 2006 krevd at musikk kjøpt på Itunes Store må gjøres tilgjengelig også på andre avspillere enn Ipod. Itunes har ikke vært imøtekommende for å oppfylle dette kravet, og Forbrukerombudet sender nå saken videre til Markedsrådet. Markedsrådets avgjørelse kan bare overstyres av en eventuell dom i rettsapparatet.

- Itunes har vist manglende vilje til å komme oss i møte i vårt krav, og vi forbereder oss nå til behandling av saken i Markedsrådet, sa forbrukerombud Bjørn Erik Thon i en pressemelding fra Forbrukerombudet.

Nå har Forbrukerombudet mottatt et brev (PDF-fil) fra advokaten som fører saken på vegne av Itunes.

Gjennom sitt advokatfirma fastholder Itunes på at de har sitt på det tørre i forhold til norsk lovgivning. I det samme brevet viser firmaet at de ikke er villige til å foreta endringer, og Forbrukerombudet sender derfor saken videre.

Apple har tidligere gitt etter for krav fra Forbrukerombudet om at salg av musikk på Itunes Store måtte havne under norsk forbrukerlovgivning.

Markedsrådet opplyser på sine nettsider at det normalt tar to til fire måneder å behandle en sak. Om Markedsrådet er enig med Forbrukerombudet, kan vi få se DRM-frie låter i Itunes tidlig neste år.

Markedsrådet er en statlig myndighet som har som hovedoppgave å avgjøre klager på markedsføring, men dette skjer først når en sak er blitt behandlet av Forbrukerombudet.

(Kilde: Forbrukerombudet)

annonse