Nyhet

På mandag annonseres en mulig transportrevolusjon

Men gründeren har ikke tid til å lage det selv.

I fjor ble det kjent at Elon Musk, mannen bak PayPal, elbilen Tesla og romfartsselskapet SpaceX, hadde en idé om «en femte form for moderne transport».

Bil, båt, tog, fly og nå ... Hyperloop. Dette skal angivelig være en form for tube, som sender folk av sted i skyhøy hastighet. På mandag er det ventet at herr Musk endelig kunngjør planene om denne potensielle transportrevolusjonen, men det er én vesentlig hake.

Har ikke tid

Elon Musk er nemlig for travelt opptatt med Tesla Motors og SpaceX til å kunne vie seg helt til Hyperloop-prosjektet. I stedet satser han på at andre vil ta for seg planene, som skal frigis med åpen kildekode.

Hvis ingen andre tar i et tak, utelukker ikke Musk at han likevel kan bidra om noen få år, men i første omgang er det altså elektrisk bil og romfart som står i hodet på den sørafrikanske gründeren og milliardæren.

Airhockey

Foreløpig er det altså ikke mye vi vet om Hyperloop. Nedenfor kan du se en lekker infografikk som sammenfatter alt vi vet, og hovedtrekkene går ut på at det vil være et sikkert og kjapt tubesystem – med dobbelt så rask hastighet som kommersiell flyvning.

En tur mellom Los Angeles og San Francisco vil bare ta en halvtime, og systemet vil være uavhengig av vær og vind – til tross for at det sannsynligvis vil være drevet av solcellepaneler.

Musks livlige beskrivelse av Hyperloop går ut på at det er «en krysning mellom et Concorde-fly, strålevåpen og et airhockeybord». Nøyaktig hva dette innebærer, finner vi ut på mandag.

Dette er det vi vet:
I framtiden flyr vi gjennom rør »

Foto: GoCompare.com

(Kilder: Jalopnik og Gizmodo)

Les også
Elon Musk vil bygge Hyperloop-demonstrasjon
annonse