Tek.no

Nyhet

Nå vet vi prisen på LG Optimus Vu

LGs 5-tommer er klar for Norge.

Vegard Haugen
27 Aug 2012 15:43

Når LG Optimus Vu kommer i norske butikkhyller i slutten av september vil det sannsynligvis stå 4490 kroner på prislappen de første ukene. Denne hybridmobilen vil først og fremst konkurrere med Samsung Galaxy Note, samt oppfølgeren Note 2 som skal være rett rundt hjørnet.

Med tanke på at førstegenerasjons Note nå koster fra 3800 kroner, og den kommende Note 2 angivelig vil få en svært høyoppløst 5,5-tommers skjerm og enda bedre spesifikasjoner, virker prisen på LG Optimus Vu litt i stiveste laget. Det kan derimot tenkes at denne mobilen er tiltenkt hefitge subsidier fra operatørene og at det er årsaken til en relativt høy veiledende pris.

4:3-skjerm

Skjermen på LG Optimus Vu er på 5 tommer, men har det uvanlige bildeformatet 4:3. Dette vil angivelig gjøre det lettere å lese A4-dokumenter på mobilen, samt at mobilen får en annerledes formfaktor enn alt annet som finnes av smartmobiler. I likhet med Samsung Galaxy Note har LG Optimus Vu en penn som skal gjøre det lett å navigere, notere og tegne.

– Den annerledes designen gjør Optimus Vu unik også sammenlignet med andre smarttelefoner med større skjermer. Vi har sett at det er etterspørsel etter denne typen produkter, både som en underholdningsmaskin og som arbeidsredskap, sier Kristoffer Ejebro, nordisk produktspesialist for mobiltelefoner i LG Electronics.

Optimus Vu har for øvrig en firekjerners NVIDIA Tegra 3-prosessor under panseret, noe som burde bety svært god ytelse både når det gjelder spill, nettsurfing og andre kapasitetskrevende oppgaver på mobilen.

Siden lanseringen i mars har en halv million sørkoreanere kjøpt nettopp Optimus Vu. Om den slår like bra an i Norge får vi svar på om et par måneder, ettersom den kommer i salg i slutten av september.

Les også: LGs Galaxy Note-konkurrent kommer til Europa

(Kilder: pressemelding)

Les også
LG satte salgsrekord
Les også
LGs Galaxy Note-konkurrent til Europa
annonse

Les også