NyhetSer du hva de har gjort annerledes?

Googles nye YouTube får slakt av brukerne

Byttet design før helga.

Den populære videotjenesten til Google, YouTube, har akkurat sluppet det de selv kaller et «renere» og «enklere» grensesnitt. Med den nye designen håper de at brukere skal ha enklere tilgang til kanaler de abonnerer på, og innhold de er interessert i. Foreløpig har imidlertid tilbakemeldingene vært svært kritiske.

Hard kritikk

Det er ikke uvanlig at en nettside får kritikk hver gang den får ny design. Facebook er kanskje mest kjent for å få tyn av brukerne sine hver gang de gjør en endring, og Google har vært utsatt for det samme selv. Denne gangen kan det imidlertid virke som kritikken har vært krassere enn vanlig. Ved en rask gjennomgang av kommentarer på tilfeldige videoer lagt ut de siste timene, varierer kommentarene fra ganske negative til absurde og hatefulle:

– Hva f***, er jeg på YouTube? Dette grensesnittet er horribelt!

– Kjære YouTube, har dere noen gang hørt om sitatet "hvis det ikke er ødelagt, ikke fiks det? Jeg har en 27-tommers skjerm og alt innhold er klemt inn på venstresiden nå... Nydelig jobba.

To plagsomme endringer

De fleste kritikerne peker på to elementer ved den nye designen som de ikke mener fungerer som de bør.

Det første irritasjonsmomentet skal være at nyopplastede videoer til de du følger har blitt vanskeligere å finne. Før kunne du besøke forsiden av YouTube og de nyeste videoene fra abonnementene dine dukket opp automatisk. Nå må du inn i en undermeny kalt "mine abonnementer", og så klikke deg inn på "opplastede videoer" for å se de nyeste videoene.

Den andre endringen som irriterer de fleste brukerne er at alt innhold nå er venstrestilt. Dette er greit for de med små skjermer, men har du noe som er større enn 1366 x 768 vil du få opp et gigantisk, hvitt felt på høyresiden av skjermen din. Videoene har rett og slett blitt flyttet helt til venstre, og desto større skjerm du har, jo lengre må du flytte blikket.

Hva synes du om den nye designen? Er du forvirret, eller liker du endringene Google har gjort? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor.

(Kilde: Neowin)

Les også
Forvirret skriver endrer dokumenter du skanner
Les også
Roozz skal være «programvarens svar på Spotify»
Les også
1 av 5 nettsider kan selge informasjon om deg
Les også
Har du sett denne på YouTube?
Les også
Google advarer om økt nettsensur
Les også
PlayStation 3 får dedikert YouTube-app
annonse