Til hovedinnhold

Apple kaller inn til lansering

Nå er datoen for nye iPhone offisiell.

Slik ser hele invitasjonen ut.Foto: Apple
Ifølge ryktene vil iPhone 5S også komme i champagne-farge. Franske vinbønder har allerede rukket å bli sinte på forskudd.Foto: Weekly Ascii
iPhone 5C er ventet å bli noe rimeligere, og tilgjengelig i mange ulike farger.Foto: SonnyDickson.com

Ryktemaskinen rundt Apples ikoniske mobiltelefon har gått for full maskin den siste tiden. Nå har endelig Apple også gitt lyd fra seg, og datoen er spikret. Den 10. september lanserer Apple noe nytt.

Nøyaktig hva de lanserer sier de naturlig nok lite om. Vi regner likevel med at dette stemmer overens med ryktene som har gått i lang tid, og plassert iPhone-lanseringen på den dagen.

Det er ventet at den endelige versjonen av iOS 7 vil slippes sammen med iPhone 5S. Dermed kan det være verdt å følge med ut over kvelden den 10. også for de som allerede har en iPhone. iOS 7 er nemlig den største oppdateringen i operativsystemets historie, og Apple vil sannsynligvis fortelle når mange millioner brukere kan oppgradere samme kveld.

Les sniktitten på iOS 7 her

Et par hint

Apple koster likevel på seg et par hint. Invitasjonen består av en Apple-logo, pepret med fargerike prikker rundt. Det kan handle om nye iOS 7, men det er ikke utenkelig at det dreier seg om den ventede lillebroren til iPhone 5S. iPhone 5C skal ifølge ryktene ha bakstykke i plast, og bli tilgjengelig i en rekke forskjellige farger.

På invitasjonen kan man også lese "This should brighten everyone's day" – eller oversatt; dette bør gjøre dagen lysere for alle.

Den store lanseringen vil bli avholdt i Apples hovedkvarter i Cupertino. Vanligvis holdes disse lanseringene et greit stykke unna, i Yerba Buena Center fête i San Francisco.

Les også: Apple med ferienekt om to uker

Lanseres i Apple Store

Den europeiske lanseringen vil i år finne sted i Berlin, klokken 19 på kvelden. Også her har Apple valgt et litt uvanlig lokale – de skal nemlig vise frem de nye produktene i en Apple Store. Butikken åpnet i mars.

Vi er til stede på den europeiske lanseringen, og vil ha fyldig dekning med bilder, video og sniktitt.

Alle ryktene om kommende iPhone kan du lese her

(Kilder: Apple, gizmodo.com)

annonse