Til hovedinnhold

Objektivoverganger med innebygget stativfeste

Gir bedre balanse på stativ.

Med stativfeste festet til objektivadapteren blir balansen bedre.

Den japanske fotoprodusenten Rayqual har lansert en ny serie med adaptere til Sonys NEX-fatning og Micro Four-Thirds, som har en smart løsning med stativfeste festet på adapteren.

Les også: Motorisert telezoom til Micro Four-Thirds

En av de store fordelene med speilløse systemkameraer, er at de er relativt små i forhold til vanlige speilreflekskameraer. Objektivene som leveres til disse systemene er stort sett dimensjonert med tanke på dette, slik at kamerahus og optikk står i forhold til hverandre hva angår størrelse. Problemet oppstår imidlertid i det øyeblikket man benytter seg av objektiver beregnet på større modeller og standarder, da forholdet mellom kamerahus og optikk kan bli feilproposjonert.

Les også: SNIKTITT: Sony NEX-5n

Dette problemet er kanskje størst om man ønsker å fotografere med stativ, og bruker kamerahusets stativfeste. Hvis man bruker en adapter slik at man kan montere på store, tunge teleobjektiver, risikerer man at kameraet tipper fremover fordi det blir for mye vekt i front. Det er dette Rayqual nå har prøvd å løse. Ved å montere et stativfeste på selve adapterringen blir vekten flytter nærmere senter, slik at kameraet får bedre balanse. I tillegg vil dette fjerne noe av vekten som sitter direkte på bajonettfatningen. En ganske smart og kreativ løsning.

Rayqual har annonsert at disse adapterne vil bli tilgjenglig i fatninger til Nikon F, M42, Leica R, Olympus OM, Canon FD og Pentax . Blenderkontroll vil ikke bli tilgjenglig for adapterne til F og K fatningen. Foreløpig pris og lansering i Norge er foreløpig ikke kjent, men er du en fotograf med et speilløst system kan det allikevel være noe å glede seg til.

Les også: Tilt-adapter til Sony NEX

Kilde: www.43rumors.com

annonse