Til hovedinnhold
NyhetNye avsløringer om iPhone 5?

Nye avsløringer om iPhone 5

Ingen store endringer før neste år?

Det er ikke lenge til Apple slipper sin neste versjon av iPhone på markedet. De ønsker å komme tilbake på mobiltelefontoppen som har vært dominert av blant annet deres arge konkurrent Samsung de siste månedene.

Apple skal blant annet ha begynt å bestille komponenter til den nye mobiltelefonen deres, og den skal etter alle solemerker være klar i slutten av september. Det sies også at den nye iPhone skal være forholdsvis lik som iPhone 4, dog tynnere, lettere og med et forbedret kamera på 8 megapiksler, melder avisen The Wall Street Journal.

Les også: TEST: iPhone 4

Blir forsinket?

Forventningene til Apples mest innbringende produkt har den siste tiden økt mer og mer etter at Apple valgte å ikke avsløre telefonen under deres årlige utviklerkonferanse i juni. De sa da at deres siste versjon av operativsystemet ville være tilgjengelig i løp av høsten. Dette fyrte i gang spekulasjoner om at den kommende iPhone-modellen ville komme samtidig.

En person som skal blitt informert om Apples produktplaner sa at selskapet i utgangspunktet hadde planer om å slippe deres neste iPhone i sommer slik de vanligvis gjør, men den ble ikke klar i tide. Det meldes også om at ventetiden kan bli enda lenger da selskapet som setter sammen iPhone for Apple, Hon Hai Precision Industry, visstnok ikke klarer å forbedre deres produktivitet noe som har gått utover inntektene deres.

Formann i Hon Hai, Terry Gou sa sist måned at deres produksjonshastighet av Apple berøringsskjermenheter ikke har vært tilfredsstillende.

– Disse berøringsskjermenhetene er så tynne. Det er vanskelig å installere så mange komponenter i iPhone og iPad, sa Gou. Vi håper at vi kan øke vår produktivitet og volum da dette vil hjelpe oss å øke vår bruttomargin.

Håver inn på iPhone

iPhone sto for omtrent halvparten av Apples inntekter som var på hele 134,9 milliarder kroner første kvartal i år. Siden den første iPhone kom på markedet i 2007 har selskapet solgt omlag 108,6 millioner enheter.

Etter telefonen tok over dominansen av smarttelefonmarkedet har konkurransen intensivert år for år, og spesielt andre leverandører som tar i bruk Googles operativsystem Android klarer nå å utfordre Apples bestselger. Rivaliseringen mellom Apple og det koreanske selskapet Samsung den siste tiden er nok et bevis på dette. Begge selskapene anklager og saksøker hverandre frem og tilbake om hvem som stjeler hva fra hvem.

Senest sist uke tok denne sagaen en ny retning da Apple ville at Samsung-telefoner og nettbrett skulle forbys i USA etter at Samsung prøvde å få enkelte iPhone- og iPad-modeller ekskludert fra det amerikanske markedet.

Ikke de store endringene?

The Wall Street Journal er ganske konservative når de skal forutse hvordan neste generasjon iPhone vil klare seg. Dette er fordi analytikerne deres ikke har troen på noen store dramatiske endringer i forhold til dagens modell.

Til for dette skal Apple, ikke overraskende nok ha klokketro på den kommende modellen, og skal ifølge en person hos en av Apples leverandører ha satt seg som mål om selge 25 millioner enheter før året er omme.

Investorer forventer en større oppgang i Apples mobiltelefonsalg i det kommende året. Personer som skal være informert om Apples planer i 2012 skal ha sagt at selskapet planlegger en massiv overhaling, hvor det blant annet har vært snakk om eksperimentering med en helt ny form for ladeteknologi.

I tillegg jobber visstnok Apple med en mindre kostbar versjon av iPhone med blant annet en kant-til-kant-skjerm.

Les også:

(Kilde: wsj.com)

annonse