Tek.no

Nyhet

Måtte fjerne kamera fra bakhodet

24 Feb 2011 09:55

Det var i desember ifjor at Wafaa Bilal, en professor ved New York University fikk et kamera transplantert i bakhodet sitt. Den vågale ideen var en del av et kunstprosjekt kalt “The 3rd I”. Kameraet skulle være koblet til nettet et helt år, og sende livebilder som Bilal sendte via sitt bakhode.

Nå står hele prosjektet i fare, melder den amerikanske avisa,The Cronicle.

Til tross for behandling med både antibiotika og steroider for å holde kameraet på plass, har kroppen begynt å avvise det fremmede legemet. Den irakiske-fødte kunstneren ble operert for to uker siden for å fjerne en del av kameraet. Til tross for dette har ikke Bilal ombestemt seg. Apparatets oppgave er å knipse et bilde hvert 60. sekund og publisere det på et nettsted satt opp for prosjektet. Bildene vises også på skjermer i en fysisk utstilling ved et museum i Doha, Qatar. Prosjektet skal vare i ett år.

– Jeg er fast bestemt på å fortsette med det, har Bilal sagt i ettertid.

For øyeblikket er kameraet montert med en stropp, men professoren håper på at kameraet blir operert i hodet igjen snarest mulig.

– Jeg vil takke min lege og støttespillere for deres støtte i dette tilbakeslaget og jeg ser frem til å gjenoppta prosjektet i sin fulle tyngde snart, skriver Bilal på sin nettside.

Her er nettsiden bak prosjektet: http://www.3rdi.me/

Les også: Tåler store dyp og høye fall

Les også: Ti ting vi hater med kameraet

Les også
Nye fotorammer fra Sony
Les også
Ser du der usynlige kameraet?
Les også
Fotograf bruker munnen som kamera
Les også
Ekstra par øyne skal redde liv
Les også
Bygde kamera i Lego
Les også
Tar bilder av gamle TV-er
Les også
Verdens minste kamera
Les også
Endelig! Et katteformet kamera
Les også
Gi iPhone kikkert
Les også
Dette hater vi med kameraet
annonse

Les også