Tek.no

Nyhet

Spionmobil får egen appbutikk

Vil tilby helt sikre apper til Blackphone.

Silent Circle
12 Des 2014 10:00

Under årets Mobile World Congress i februar ble den personvernfokuserte mobilen Blackphone annonsert. Mobilen har et eget, Android-basert operativsystem kalt PrivatOS og skal tilby bedre kontroll over personverninnstillinger på ulike applikasjoner.

Nå får mobilen snart følge av en appbutikk med nøye utvalgte apper.

Oppdatering på vei

Blackphone er, ikke overraskende, svart.Foto: Silent Circle

PCmag skriver at den nye appbutikken vil inngå i en oppdatering av PrivatOS en gang neste år. Sammen med appbutikken vil telefonen også få noe de kaller «Spaces», et system for å dele opp dataene i mobilen i seksjoner, slik at private data og jobbdata kan holde separat.

Med Spaces skal du også kunne dele mobilen med en annen, hvor hver har sitt dataområde, eller opprette et eget område som er utilgjengelig for husets småfolk.

Selve appbutikken vil ifølge Blackphone inneholde nøye utvalgte applikasjoner som skal være de mest sikre på markedet, alle med fokus på personvern.

Dette er e-postene Snowden sendte til journalisten før den historiske lekkasjen »

Krypterer og kontrollerer

Da Blackphone ble annonsert tidligere i år, skrev vi om hvordan mobilen kom med appen Silent Phone ferdig installert. Denne appen gir deg mulighet til å kryptere samtaler via mobil IP.

Blackphone leveres også med en egen app for å beskytte kontaktlisten din mot apper som kopierer den til uærlige formål, samt en egen app som krypterer tekstmeldingene dine.

Blackphone er et samarbeid mellom selskapene Silent Circle og Geeksphone.

Google-sjefen tror overvåkningen vil få dramatiske konsekvenser
– NSA-skandalen vil ødelegge Internett »

(Kilde: PCmag)

Les også
Hysj-mobil med Android
Les også
Ny spionsikker mobil lanseres på MWC
Les også
– Sikkerhet er viktigere enn profitt
annonse

Les også