Til hovedinnhold

iPhone knuser alle spådommer

Børsene stiger og Apple leverer varene.

Apple kom mandag kveld med sin rapport for fjerde kvartal. Dette er den første rapporten etter at iPhone 6-modellene ble lagt ut for salg.

I løpet av de tre første dagene alene ble det solgt 10 millioner enheter av den nye modellen og det var signalisert at det ville bli solgt 36 millioner iPhoner i løpet av kvartalet.

Fasiten var enda bedre og viser at det ble solgt 39,3 millioner telefoner i løpet av tre måneder. Driftsinntektene på disse alene var på 23,68 milliarder dollar.

Når det gjelder de andre duppedingsene ble det solgt 12,3 millioner iPader, 2,64 millioner iPoder og 5,52 millioner Mac.

Saftige tall

Driftsinntektene totalt kom inn på 42,1 milliarder dollar, mot forventinger på 40 milliarder dollar og 37,5 milliarder dollar på samme tid i fjor.

Inntjeningen per aksje var på 1,42 dollar. På forhånd var det ventet 1,31 dollar per aksje, sammenlignet med 8,26 dollar per aksje på samme tid i fjor. Bruttomarginen var på 38 prosent.

Siden den gang har det imidlertid vært en aksjesplitt der hver aksje ble til syv.

Børsoppgang

Apples kvartalsrapport ble lagt frem etter at børsene stengte på Wall Street.

I etterhandelen stiger Apple med en prosent til 100,75 dollar per aksje.

Tross børsfall i Europa og at et av de virkelig store lokomotivene skuffet, steg børsene mandag.

IBM, som er den nest største komponenten i Dow Jones, leverte svakere kvartalstall enn ventet og ble straffet med et fall på over syv prosent.

Les også: 10 dager med iPhone 6 Plus (Nettavisen)

annonse