Til hovedinnhold

LGs nye TV går kraftig ned i pris

Kostet 20 000 kroner da vi testet den – nå er prisen langt hyggeligere.

Ole Henrik Johansen / Hardware.no

Årets nye TV-modeller fra de store gigantene er på vei inn i norske butikker, og en av disse er LGs nye 55LB870V, som vi testet for en ukes tid siden. Da vi fikk inn TV-en til vår testlabb lå prisen på rundt 20 000 kroner, noe som har falt i kraftig siden den gang.

Et raskt søk i vår prissøketjeneste Prisguide.no viser nemlig at du nå må ut med 13 995 kroner for et eksemplar, hvilket betyr at prisen har blitt langt billigere bare på en ukes tid. Dette er nemlig en TV vi fikk en god tone med under testing, og som fikk et Anbefalt-stempel av oss når status ble oppgjort.

Lynkjapp i bruk

Slik ser webOS ut.Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

En av tingene som skiller selskapets nye TV fra mengden er at den bruker operativsystemet webOS. Dette grensesnittet ble i sin tid utviklet av HP, før samme selskap valgte å legge det på hylla. Nå pusser altså LG støvet av grensesnittet, og etter å ha brukt TV-en under testperioden må vi si oss imponert over hvor godt det fungerer i praksis hjemme i stuen.

Noe av det vi falt for var at webOS klarer å kjøre med enn én applikasjon av gangen, hvilket betyr at du kan hoppe i mellom to apper uten at de må lastes inn på nytt for hver gang.

Samtidig følger det med en Magic Remote-kontroll i esken når du kjøper TV-en, en pekekontroll hvor du peker mot skjermen for å navigere deg rundt i menyene. En funksjon som gjør det langt enklere å bruke TV-ens interaktive tjenester.

Meget god bildekvalitet

En annen ting som imponerte oss var bildekvaliteten. Her får du er fyrverkeri av en TV når det kommer til sortnivå og kontrast, og den kan fint måle seg med dyrere TV-er på dette området.

Videre er også fargene gode samtidig som den henger meget godt med når det kommer til raske bevegelser i bildet. Noe som jo kan komme til nytte nå i disse VM-tider.

Bruker du den nye PVR-en fra Canal Digital?
Slik skifter du enkelt harddisk og får mye mer lagringskapasitet »

annonse