Til hovedinnhold

Xbox One får raskere prosessor

Microsoft har gitt spillkonsollen en ekstra dytt.

Barone Firenze / Shutterstock.com

Xbox One går nå inn i full masseproduksjon, før den første verdenslanseringen i november måned. Microsoft satser på å lansere konsollen i en rekke land på dette tidspunktet, men Norge er ikke ett av dem.

Det er markedsføringssjefen for Xbox, Yusef Mehdi, som kunne melde dette under den pågående Citi Global Technology-konferansen, men det var ikke alt han sa. Han kunne også melde at konsollen samtidig ville få en høyere klokkefrekvens på prosessoren, skriver GeekWire.

Blir raskere

Det er allerede kjent at Xbox One vil få en Jaguar-prosessor fra AMD, nærmere bestemt en åttekjernet x86-modell. Opprinnelig skulle denne jobbe på 1,6 GHz, men frekvensen skal nå være økt til 1,75 GHz for hver enkelt kjerne.

En høyere kjernefrekvens betyr at ytelsen vil øke i en eller annen form, og den økte prosessorfrekvensen kommer i tillegg til at selskapet for kort tid siden annonserte at grafikkjernen også skulle bli raskere. Grafikkdelen kjører nå på 853 MHz, mot 800 MHz på annonseringstidspunktet.

Hvor mye de ekstra megahertzene har å si for spillytelsen er ikke mulig å si. Prosentvis økning i frekvens kan ikke direkte oversettes til tilsvarende økning i ytelse, da sistnevnte avhenger av en rekke andre faktorer. Frekvensen vil samtidig regulere seg selv hele tiden, avhengig av belastningen på prosessoren eller grafikkbrikken og temperaturen den til en hver tid holder, så hvor ofte Xbox One faktisk vil kjøre på 1,75 GHz er også noe usikkert.

Microsoft ville imidlertid neppe ha økt kjernefrekvensene uten å ha en god grunn til det, noe som kan lede en til å tro at frekvensøkningen er nødvendig. Økte frekvenser vil alltid lede til mer varme, og mer varme leder til mer støy – faktorer som er viktigere for Microsoft enn å kunne ha en litt bedre spesifikasjonslapp klistret på pappesken.

Xbox One blir en kraftig oppgradering fra forgjengeren:
Dette er den nye maskinvaren i Xbox One »

Xbox One vil også bli underholdningssenteret i stua di:
Men om det fungerer i Norge er det ingen som vet » (Ekstra)

(Kilde: GeekWire)

annonse