Til hovedinnhold

Kraftig økning i omsetningen for Microsoft

Leverte solide tall for kvartalet.

Peteri/Shutterstock.com

Mange teknologiselskaper har levert sine økonomiske kvartalsresultater den siste tiden, og tallene har såvisst vært noe blandet, med svært positive bunnlinjer blant annet for Apple og børsnedgang for Netflix.

Nå har en annen IT-kjempe presentert sine kvartalstall, nemlig Microsoft, som på mange måter har god grunn til å være fornøyde med innsatsen sin den siste tiden.

Solid økning i omsetningen

I kvartalet som endte den 30.september i år, eller første finanskvartal 2015 som Microsoft kaller det, noterte selskapet et total omsetning på 23,2 milliarder dollar.

Dette er en økning på solide 25 prosent i forhold til samme kvartal i fjor, da omsetningen lå på 18,5 milliarder dollar. Økningen oversteg forventningene på børsen, hvor selskapets aksjer ifølge Bloomberg steg med 3,7 prosent.

Det hadde altså ikke særlig stor betydning at driftsoverskuddet gikk litt ned, fra 6,3 milliarder i fjor til 5,8 milliarder dollar i år.

Størst vekst blant forbrukerproduktene

Det var hovedsakelig de forbrukerrettede avdelingene til Microsoft som stod for den kraftige økningen i omsetningen, med en vekst på saftige 47 prosent i forhold til samme kvartal i fjor. Blant disse er mobilavdelingen, som alene omsatte for 2,6 milliarder dollar, noe som selvsagt har sammenheng med anskaffelsen av Nokias mobilavdeling.

Ellers har Microsoft opplevd en kraftig økning i brukere av den nettbaserte Office 365-tjenesten, som hadde en vekst på hele 25 prosent, da sammenlignet med forrige kvartal i år. Antall brukere ligger nå på over 7 millioner.

Videre stod Surface-nettbrettene for 908 millioner dollar i omsetning, mens Xbox-salget økte hele 102 prosent i forhold til samme kvartal i fjor, som henger sammen med at konsollen ble lansert i en rekke nye markeder det siste kvartalet.

Microsoft har også andre produkter på gang: Snart lanserer selskapet trolig sin egen smartklokke »

Mer om
annonse