Til hovedinnhold

– Google vil putte annonser på alle dingser

Google Glass kan bare være begynnelsen.

Google

Som de fleste sikkert vet er det først og fremst annonsering søkegiganten Google tjener penger på (Ekstra), noe som naturlig nok gjør at selskapet har en interesse av å gjøre annonsemarkedet så stort som mulig.

Nettopp dette er nok mye av grunnen til at Google alltid har mange jern i ilden, blant annet trådløs spredning av Internett ved hjelp av ballonger til alle verdens avkroker.

Vil ha flere annonseplattformer

Nå har det dukket opp et dokument hvor Google i alle fall gir en antydning om hvilke planer selskapet har fremover når det gjelder annonseringsmuligheter. Det melder avisen Wall Street Journal.

Planene kommer frem i et brev Google sendte til det amerikanske reguleringsbyrået Securities and Exchange Commission (SEC) i desember i fjor, og som nå nylig ble offentliggjort. Brevet var ment som et svar på hvorfor Google ikke ønsket å avsløre hvor mye penger de tjente på mobile enheter.

Grunnen til at de ikke ønsker å avsløre dette tallet er nemlig at selskapet ser for seg at begrepet «mobile enheter» ganske snart vil omfatte mange flere typer enheter enn i dag, som vil utgjøre nye plattformer å annonsere på for selskapet.

Termostater og dashbord

I brevet skriver Google at det er godt mulig de snart vil plassere annonser på steder som kjøleskap, termostater, briller, klokker, dashbord i biler og mye annet. Når det gjelder annonsering på dashbord i biler er dette kanskje noe Google ser for seg skal bli resultatet av det nye samarbeidet selskapet har inngått med bilprodusenter, som Teknofil skrev om nylig.

Ellers kjenner vi jo allerede til Google Glass-brillene, som det er antydet vil få en form for reklameteknologi. At Google er interessert i termostater er også allerede kjent, i form av oppkjøpet av selskapet Nest Labs, som for øvrig også lager røykvarslere.

Etter at saken ble kjent sendte Google en uttalelse til Wall Street Journal hvor de hevder at «ordlyden» i dokumentet ikke gjenspeiler de faktiske produktplanene til Google, men uten å avvise antydningene.

Her er en annen idé Google har på gang:
Vil smelte sammen PC-er og mobiltelefoner »

Mer om
annonse