Tek.no

Nyhet

Photoshop + iPad = sant?

Snart kan du bruke iPaden din til å styre Photoshop.
9 Mai 2011 10:45

For en måned siden annonserte Adobe en oppdatering av sin CS-pakke, som ble lansert for et par dager siden. Med CS5.5 ble det også annonsert at Adobe hadde laget tre iPad-applikasjoner, som kan brukes som hjelpemidler til det populære bildebehandlingsprogrammet.

Les også Adobe slipper Creative Suite 5.5

De tre applikasjonene har fått navnene Adobe Eazel, Adobe Nav og Adobe Color Lava.

Adobe Eazel er et male- og tegneprogram, hvor du naturlig nok bruker fingrene til å tegne med. Du kan velge om du vil sende tegningene dine til Photoshop eller på mail, eller du kan velge å bare lagre de i applikasjonen. du kan lese mer og se video av Adobe Eazel her.

Les også oppdateringer fra Adobe

Adobe Nav er en verktøyapplikasjon som gir deg Photoshops avanserte verktøykasse på iPaden. På den måten kan du velge å ha de verktøyene du bruker mest lett tilgjengelig. I tillegg kan applikasjonen brukes til å organisere vinduene som er åpnet, og i følge Adobe skal applikasjonen klare å holde styr på inntil 200 åpne dokumenter. Du kan lese mer og se video av Adobe Nav her.

Den siste applikasjonen, Adobe Color Lava, er en avansert fargepalett som kan brukes til å mikse farger i Photoshop. Som de to andre applikasjonene bruker man fingrene til å velge og mikse fargene som igjen kan overføres direkte til Photoshop. Man kan også velge å sende fargepalettene via mail. Applikasjonene fungerer med Photoshop via Wifi, så du er avhengig av nettverkstilgang om du skal bruke applikasjonene. Les mer om Adobe Color Lava og se video her.

Alle applikasjonene er ikke tilgjengelig for nedlastning helt ennå, men det ligger i kortene at de vil bli tilgjengelig via App Store i nærmeste fremtid. Selv om applikasjonene ble annonsert med CS5.5, vil det også være støtte for bruk også med CS5. Denne oppdateringen ble gjort tilgjengelig for et par dager siden, og kan laste ned fra denne siden.

Nedenfor kan du se en presentasjonsvideo av de tre applikasjonene:

Les også Photoshop CS5 er lansert

Kilder:
www.engadget.com
www.engadget.com
www.photoshop.com

annonse

Les også