Tek.no

Nyhet

3D-formatkrig på trappene

Vegard Ottervig
11 Mar 2011 15:15

Vi har tidligere skrevet at Samsung og LG krangler om 3D-standarden og at LG hevder at aktiv lukkerteknologi er farlig. Nå har kampen tilspisset seg ytterligere i og med at LG skal begynne å levere passiv skjermteknologi til Sony.

Samsung er foreløpig den dominerende leverandøren av 3D-teknologi med en markedsandel på 60 prosent, noe som blant annet kommer av de dyrere aktiv-lukkerbrillene. Sony og LG fører aktive 3D-skjermer også, men sistnevnte skal gå fullstendig over til passiv polariseringsteknologi med billigere 3D-briller i år.

Ingen klar vinnerkandidat

LG sier at aktiv teknologi er for klumpete og tungvint, har for mye crosstalk, flimmer og diverse andre plagsomme effekter, mens de fremhever sin egen passive teknologi. Samsung på sin side påstår at den passive 3D-teknologien er utdatert og stammer fra 30-tallet.

Ingen av formatene er en klar kandidat for å vinne en kommende formatkrig. Selv om aktiv 3D har sine klare ulemper som nevnt ovenfor, har også passiv 3D sine feilskjær. Man får for eksempel ikke sett innhold i Full HD 1080p, det er rapportert problemer med innsynsvinkelen og man kan ikke skru 3D-funksjonen av.

Hva tror du den påtroppende formatkrigen vil innebære for brukerne? Hvilket format har flest fordeler kontra ulemper og omvendt? Hvem tror du eventuelt vinner? Diskuter gjerne i kommentarfeltet under!

(Kilde: 3DTV Reviewer)

Les også
LG med ny 3D-skjerm i Europa
Les også
– 3D-krigen vil avgjøres i år
Les også
Er 4K nødvendig?
Les også
Siste romferd bruker 3D
Les også
Samsung masseproduserer gjennomsiktige skjermer
Les også
Brillefritt hologramsystem i 3D
Les også
Gjør enhver HDTV om til 3DTV
Les også
Samsung viser stor brillefri 3D-TV
Les også
Vil standardisere 3D-briller
Les også
Passiv 3D slår an
Les også
Samsung og LG krangler om 3D-standard
Les også
Nå slipper du flimring på din 3DTV
Les også
– Aktiv lukker-3D helsefarlig
annonse

Les også