Tek.no

Nyhet

Telenor sletter alle abonnementene

24 Mar 2011 13:04

Norges største mobiloperatør har foretatt en skikkelig vårrengjøring i sin abonnementsplan. Ut med det gamle, og inn med to nye abonnementer: Komplett og Prat.

Bakgrunnen for den store omveltningen er en brukerundersøkelse. De nye abonnementene er ment å dekke alles behov, og endringen trer i kraft 11. april.

- Med våre nye abonnement sikres du ikke bare Telenors suverene dekning, du får også enkle og rimelige abonnement med gode tilbud på surfemobiler. Nå kommer Telenor med markedets mest attraktive mobilpakker, sier leder for privatmarkedt i Telenor, Svein Henning Kirkeng.

Alle Telenors tjenester, som Fri Familie og datapakker, kan kombineres med de to nye abonnementene.

Brukerundersøkelse

Telenor har spurt 3000 personer om deres mobilønsker, og tilbakemeldingene har vært avgjørende når de har utformet Komplett og Prat.

I undersøkelsen kommer det frem at mobilsurfing for første gang anses å være viktigere enn SMS, samt at folk flest ønsker en fast månedspris med mye inkludert i abonnementet.

I tillegg hevdes det at mange ønsker å få et godt tilbud på kjøp av ny mobiltelefon i forbindelse med valg av abonnement. Betydningen av dekning og tjenestekvalitet er tilsynelatende viktigere enn noen gang, ifølge Telenor-undersøkelsen.

Telenor Komplett

Komplett kommer noe overraskende i hele fem forskjellige varianter: Kontroll, S, M, L og XL:

*høyere månedspris ved kjøp av mobiltelefon sammen med abonnementet.

Standarprisene for øvrig er 89 øre i oppstart og 49 øre per minutt, samt 69 øre per SMS. Makspris på data per døgn er 10 kroner.

For Komplett Kontroll er satsene 69 øre i oppstart og per SMS, og 1,49 kroner per minutt. Datatrafikk koster også her maks 10 kroner per døgn.

Telenor Prat

Også Telenor Prat kommer i fire utgaver: Prat, Prat 100, Prat 400 og Prat 1200.

Førstnevnte er identisk med det tidligere abonnementet FriHet. Oppstartsprisen er på 89 øre, mens pris per minutt og per SMS er 49 øre. Du betaler ikke månedsavgift med mindre du kjøper telefon (99 eller 199 kroner per måned, i så fall).

De øvrige variantene inkluderer kun ekstra ringeminutter bakt inn i et abonnement med høyere månedspris.

*høyere månedspris ved kjøp av mobiltelefon sammen med abonnementet.

Telenors eksisterende abonnement stoppes for salg mandag 11. april 2011, samme dag som salget av Komplett og Prat starter. Operatøren vil imidlertid ikke flytte over noen kunder automatisk fra de gamle til de nye abonnementene, så du kan beholde din nåværende prisplan om du ønsker det.

- Våre eksisterende kunder vil få all info og veiledning av oss via Internett, e-post og SMS, slik at de i ro og mak kan gjøre seg kjent med de nye prisgunstige tilbudene og velge den pakkeløsningen som passer dem best, sier Kirkeng.

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Telenor har funnet feilen i mobilnettet
Les også
10 000 brukte mobiltelefoner samlet inn
Les også
Telenor lanserer 4G på Svalbard
Les også
Full dekningsstans på bygda
Les også
Telenor har tapt 18 000 mobilkunder
annonse

Les også