Tek.no

Nyhet

Nå kan du styre PC-en med øynene

6 Apr 2011 17:00

Svenske selskapet Tobii har presentert enheten PCEye som de mener kan brukes til å styre en datamaskin med øynene.

Enheten reagerer på øyebevegelser og blunking, og skal kunne oversette dette til musebevegelser på dataskjermen. Enheten skal allerede være kompatibel med en rekke programmer. Den bruker avansert algoritme og høyoppløselige kameraer for å fungere som den skal. PCEye har en innebygd prosessor, og skal derfor ikke påvirke ytelse på datamaskinen ellers.

Selve PCEye-enheten festes nede på en skjerm, og plugges i USB-porten. Den skal passe for skjermer av størrelsen fra 15 til 22-tommer, og skal fungere med en avstand på 50 til 80 cm fra skjermen. Den skal fungere for 95 prosent av alle brukere, og skal fungere uavhengig av faktorer som øyefarge, briller, kontaktlinser, lysforhold og hodebevegelser.

Enheten må kalibreres før den tas i bruk, men dette er en engangsprosess, og skal kun ta noen få sekunder å gjennomføre. Flere kalibreringer kan eventuelt lagres, dersom flere personer bruker samme enheten.

Målgruppen for dette produktet er først og fremst brukere med nedsatt motorikk, brukere som er blitt rammet av hjerneslag, og brukere som plages av ulike typer nevrologiske- eller muskulære lidelser.

Prisen for produktet skal ligge på rundt 60 000 kroner. Tobii har etablert flere kontorer i hele verden, blant annet i Norge. Les mer på tobii.com/pceye.

(Kilde: Gizmag)

Les også
Få orden på hendene med ergonomisk tastatur
Les også
– Spillmus for de kresne
Les også
iTrivia PalmKey2
Les også
Tastatur til 5000 kroner
Les også
Logitech lanserer sofamus
Les også
Ny spillemus lansert
Les også
Avduker berøringsmus
annonse

Les også