Til hovedinnhold

Windows XP-oppdatering skaper trøbbel

Flere brukere melder om en merkelig feil etter oppdateringen.

Microsoft / Wikimedia Commons, iStock/1911149

Det aldrende operativsystemet Windows XP har fremdeles en markedsandel på rundt 37 prosent på verdensbasis, men som Microsoft gjorde klart for lenge siden skal støtten til operativsystemet ubønnhørlig avsluttes ganske snart, nærmere bestemt 8. april.

Likevel fortsetter det å bli sluppet regelmessige oppdateringer til Windows XP, og i januar ble det sågar lanserte en viktig sikkerhetsoppdatering som skulle tette en del store sikkerhetshull i operativsystemet.

Det er imidlertid ikke alltid at oppdateringer er problemfrie, og nå kan nettstedet Softpedia melde om brukere som opplever at den seneste mars-oppdateringen til Windows XP har gitt det allerede døende Windows XP litt vel rask død for enkelte.

Endeløse omstarter

kundestøtte-forumet til Microsoft har nemlig flere brukere rapportert at oppdateringen har ført til noe så beklagelig som at PC-en er blitt hengende fast i en endeløs omstarts-sirkel.

En av brukerne forteller at etter å ha installert oppdateringen går PC-en gjennom BIOS- og logosekvensen på vanlig måte, men deretter går PC-en automatisk rett til omstart og fortsetter den prosessen et uendelig antall ganger.

Den aktuelle brukeren var i stand til å starte PC-en ved å instruere BIOSen til å starte maskinen fra en backup-disk, men har ikke funnet en permanent løsning på problemet. Det er uvisst hvor mange som er rammet av den kjedelige feilen.

Som Softpedia peker på kan det være at mange som har installert den ødelagte oppdateringen ikke får rapportert om feilen over Internett all den tid PC-ene settes ut av spill.

Windows 7 er også så smått på vei ut: Nå er datoen for salgsstopp av operativsystemet satt »

(Kilde: Microsoft, via Softpedia)

annonse