Nyhet

Nokia erter på seg fotoentusiastene

Hevder Nokia Lumia 1020 er så bra at du kan hive speilrefleksen.

Nokia erter på seg fotoentusiaster med sitt nye markedsføringsfremstøt for Nokia Lumia 1020, der de hevder at mobilkameraet er så bra at du kan kaste speilrefleksen.

«Farvel DSLR, hallo Lumia 1020», er underteksten i Nokias siste annonse for Lumia 1020.

Det faller blant annet fotobloggen Petapixel tungt for brystet. Med sine 41 megapiksler, muligheter for bilder i RAW-format og manuelle innstillinger er Nokia Lumia 1020 likevel ikke noe speilreflekskamera. Men det kan måle seg med gode kompaktkameraer, mener nettstedet.

SVÆRT IMPONERT: Les testen av Nokia Lumia 1020 her >>

– Tilbake til fortida

Blogger DL Cade mener Nokia bidrar til den utbredte misforståelsen at mange megapiksler er det samme som topp billedkvalitet. Samtidig innrømmer han at Nokia er smarte i sin markedsføring.

– Dette tar meg tilbake til mine dager som kameraselger hos en stor elektrokjede: Den dag i dag får kommentaren «men mobiltelefonen min har jo flere megapiksler enn den greia der», det til å fyre seg opp i de små grå, skriver Cade.

Det er ikke første gang Nokia er i hardt vær på grunn av markedsføringen av sine mobilkameraer. I 2012 måtte selskapet tåle massiv kritikk etter å ha blitt avslørt for juks i en reklame for selskapets bildestabiliseringsprogramvare PureView. Nokia la seg langflate etter at fingranskning viste at bildene i reklamen slett ikke var tatt med en mobiltelefon, men med profesjonelt kamerautstyr.

Les mer: Nokia Camera kommer til alle Windows-telefoner

Kilder: (Petapixel, The Verge)

Les også
Nytt flaggskip fra Nokia
Les også
Ny mini-modell på vei fra Nokia?
Les også
Slik får du topp talekvalitet
Les også
Nokia Camera kommer til alle Windows-telefoner
Les også
Nokia Lumia 1020: Er Lumia 1020 den beste kameramobilen?
annonse