Til hovedinnhold

Så mye taper du på å spille «lovlig» på Oddsen

Vi sjekker om Norsk Tipping kan matche utenlandske spillselskaper.

Monopolet på pengespill i Norge, som Norsk Tipping har hatt etter 2. verdenskrig, blir i økende grad truet av spillselskaper fra utlandet. Med nettspill er det i praksis like lett å spille hos Nordicbet, Unibet, Betsafe eller andre utenlandske bookmakere, som hos Norsk Tipping.

Det det kanskje koker ned til er om du synes det er riktigere at pengene du taper på pengespill forvaltes av Kulturdepartementet, enn et utenlandsk selskap du ikke vet noe særlig om. Videre føler nok noen spillere at det er tryggere å spille hos Norsk Tipping, ettersom de opererer fra Norge og må følge norske lover.

Men hva om du ikke bryr deg om noe slikt, og du bare vil få mest mulig igjen for pengene dine; Hvor mye kan du egentlig tjene på det?

Slik regner du ut oddsen

Foto: Norsk Tipping (skjermdump)

Vi har sammenlignet oddsen på kveldens to 8-delsfinaler i Champions League hos Norsk Tipping med noen av det norske spillselskapets argeste internasjonale konkurrenter. Kampene er Barcelona - Manchester City og PSG - Bayer Leverkusen.

Regnestykket på oddsen er enkelt: Innsats x odds = mulig gevinst. Satser du 200 kroner og har 4,00 i odds, vinner du altså 800 kroner hvis du tipper riktig.

Barcelona - Manchester City:

Norsk Tipping har en konkurransedyktig odds i forhold til konkurrentene på at favoritten Barcelona vinner denne kampen. På uavgjort er derimot oddsen litt lavere (les: dårligere), og det samme gjelder hvis du har planer om å sette penger på bortelaget City, med unntak av NordicBet. Det må likevel sies å være godkjent så langt for monopolistens del.

Norsk Tipping: H: 1,47 U: 4,20 B: 5,25

Betway: H: 1,50 U: 4,50 B: 5,50

NordicBet: H: 1,55 U: 4,70 B: 4,95

Unibet: H: 1,55 U: 4,60 B: 5,60

H: 100 kroner x 1,55 = 155 kroner (8 kroner tapt hos NT per hundrelapp)
U: 100 kroner x 4,70 = 470 kroner (50 kroner tapt hos NT per hundrelapp)
B: 100 kroner x 5,60 = 560 kroner (35 kroner tapt hos NT per hundrelapp)

Unibet og NordicBet har best odds på denne kampen av de fire spillselskapene vi har sammenlignet. Hvis du satser på favoritten Barcelona, vil du imidlertid ikke tape stort på å spille hos Norsk Tipping.

NordicBet.Foto: NordicBet (skjermdump)(

PSG - Bayer Leverkusen

I kveldens andre Champions League-kamp, hvor PSG møter Leverkusen, ser vi tydeligere forskjell, men først og fremst hvis du tror bortelaget kan klare en sensasjon i Paris. Borteseier hos Norsk Tipping gir en odds på 6,50, mens Unibet-spillere får hele 9,00 i skrivende stund.

Norsk Tipping: H: 1,35 U: 4,50 B: 6,50

Betway: H: 1,40 U: 4,75 B: 7,00

NordicBet: H: 1,38 U: 4,70 B: 8,15

Unibet: H: 1,35 U: 5,20 B: 9,00

H: 100 kroner x 1,40 = 140 kroner (5 kroner tapt hos NT per hundrelapp)
U: 100 kroner x 5,20 = 520 kroner (70 kroner tapt hos NT per hundrelapp)
B: 100 kroner x 9,00 = 900 kroner (250 kroner tapt hos NT per hundrelapp)

Unibet har best odds på uavgjort eller borte, mens Betway har best odds på hjemmefavoritten PSG i denne kampen. Igjen gir Norsk Tipping en konkurransedyktig odds på favoritten i denne kampen. Hvis du derimot har trua på Leverkusen, og de mot formodning vinner kveldens kamp, burde du helt klart valgt Unibet isteden.

Heia bortelaget?

På standard-odds (HUB) er det altså ikke så mye å tape på å velge Norsk Tipping fremfor NordicBet, Betway eller Unibet, så lenge du spiller på favoritten. Det er først om du liker å spille med høyere risk at du får vesentlig høyere odds hos de utenlandske spillselskapene.

Imidlertid kan det være noe annet som gjør at nordmenn velger de utenlandske spillselskapene, nemlig antall spillvalg:

Langt færre valgmuligheter hos Norsk Tipping

Noe som kan gjøre spillopplevelsen hakket mer spennende, er å tippe på ting som målscorer, i hvilke tidsrom målene kommer, om det blir over eller under x antall mål eller om det blir rødt kort i kampen.

Også her henger Norsk Tipping godt med på de aller, aller mest populære spillene. Eksempelvis har du muligheten til å spille på at Neymar eller Messi scorer for Barcelona, eller at Agüero scorer for Manchester City. Handikap-spill, hvor det antatt dårligste laget får et plussmål eller to før start, er også tilgjengelig.

Foto: Unibet (skjermdump)

Forskjellen er imidlertid at du hos de internasjonale spillselskapene i tillegg kan sette penger på nesten hva som helst. Her er du ikke begrenset til å bare tippe på goalgetterne, men også at spillere som Alba, Bartra, Montoya, Lescott, Clichy eller Milner scorer. Du kan dessuten vedde på at Dzeko scorer hat-trick eller at akkurat Busquets får rødt kort. Du kan til og med tippe på hvilket lag som har ballen mest, eller hvilket lag som får det første innkastet eller den første corneren.

Enkelte av disse spillene gir også langt høyere gevinst hvis du treffer med spådommene dine. Der Unibet byr på hele 217 spill på en av kveldens kamper, får du bare 11 hos Norsk Tipping.

Det er likevel ingen fasit på hvor mye penger du går glipp av ved å tippe hos Norsk Tipping i stedet for hos de utenlandske konkurrentene. Å gjette hvilket lag som oftest blir avblåst for offside er forresten kanskje ikke noe du tjener så mye på i lengden.

(Vi har kontaktet Norsk Tipping for en kommentar til saken.)

Utvider til Roulette og Blackjack:
Norsk Tipping lanserer 65 nye nettspill »

annonse