Til hovedinnhold

Nå kan Googles strømmepinne bli enda bedre

Chromecast skal endelig få flere programmer.

Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Tilbake i juli opplevde Google en overveldende respons da de lanserte den svært spennende medieløsningen Chromecast. Den lille pluggen lar deg på enkelt og smertefritt vis strømme innhold rett til TV-en, og med en veiledende prislapp på bare 250 kroner så den virkelig ut til å yppe med Apple TV – som er fire ganger dyrere.

Men selv i dag, et halvt år etter lanseringen, er det fortsatt skralt med innhold. Den lille mediapinnen kan i realiteten bare strømme Netflix- og YouTube-filmer, iallfall her i Norge. Selv om den gjør disse to tingene meget godt, er det nok mange som sitter på gjerdet frem til innholdspakka blir bedre. Det kan nå endelig skje, for Google har åpnet opp Chromecast-plattformen for eksterne utviklere.

Flere tjenester

Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Google har nemlig lansert den offisielle Cast SDK-en, som slipper til alle verdens apputviklere som vil ha støtte for Chromecast i sine programmer.

– Det betyr at flere filmer, TV-programmer og musikk vil bli tilgjengelig for Chromecast, skriver selskapet i et blogginnlegg.

Blant tjenestene som i dag mangler støtte for Chromecast, og som virkelig vil heve verdien av produktet, finner vi blant annet Spotify. I tillegg mangler så godt som alle strømmetjenester for video i Norge – Viaplay, HBO Nordic, NRK og flere – men Netflix er altså allerede på plass.

Om du har kjøpt en Chromecast fra før, kan selskapet fortelle at du ikke trenger å oppdatere selve pinnen når nye applikasjoner støtter løsningen. Operativsystemet den bruker skal allerede være oppdatert, og etterhvert som de forskjellige utviklerne inkluderer Cast SDK vil de rett og slett bare fungere.

Få med deg testen:
Chromecast er årets enkleste kjøp »

(Kilde: Google, Google)

annonse