Til hovedinnhold

Smart-dingser får bedre støtte i Android OS

Med Bluetooth Smart holder batteriet i månedsvis.

Google- og Android-produsentene har for lengst sett potensialet som ligger i smart-dingser, som Google Glass, smartklokker, treningsutstyr, headsett og så videre. Et problem til nå har imidlertid vært at dagens Bluetooth-standard har tappet både dingsene og mobiltelefonene for batteri.

Det blir det snart slutt på, skal vi tro Android Authority. Når har nemlig Google lagt til rette for den nye standarden Bluetooth Smart, også kalt Bluetooth Low Energy (BLE), som blir implementert i neste versjon av Android.

På utviklerspråket betyr det at Bluetooth Smart blir tilgjengelig fra og med programmeringsgrensesnitt (API) nivå 18, mens dagens API-nivå er 17. Imidlertid er det usikkert om det blir Android 4.3 eller Android 5.0 som først tar i bruk API 18.

Bluetooth-BLE-in-Android-API-18.Foto: via Android Authority

Slipper å bruke egne systemer

For øyeblikket er flere smartmobiler er såkalt Bluetooth Smart Ready. Dette innebærer imidlertid at utviklere av smart-dingser må fikse støtte til produktene sine i produsentens egne programvareverktøy (Software Development Kit, SDK). Videre må Samsung, HTC og Android-produsenter sørge for individuell tilrettelegging for smart-dingsene eller appene på hver enkelt smartmobilmodell.

Dette er tungvindt og tidkrevende, og derfor blir inkluderingen av "native" Bluetooth Smart-støtte i Android OS sett på som en veldig viktig oppgradering.

Batteritid: Flere måneder

Forskjellen mellom Bluetooth Smart og dagens Bluetooth Classic skal etter sigende være enorm. I dag holder headsett og smart-klokker som regel "noen timer" før de må lades. Med Bluetooth Smart vil batterikapasiteten på smart-dingsene måles i "måneder, eller kanskje år," skal vi tro kilden.

Fra før finnes det blant annet følgende Bluetooth-produkter på markedet: enheter med GPS-sporing, smartklokker, badevekter- og andre måledingser, sensorer, hjerterytmemålere, tredemøller, dimmere til lys og lekehelikoptere. Android Authority ser for seg at vi vil høre mer om dingser som golfballer med hastighetsmåler, permanente temperaturmålere, produkter med nye alarmfunksjoner, eller små merker som gjør det mulig med sporing av nøkler.

Alt dette fordi batterikapasiteten på Bluetooth Smart er så ekstremt mye lenger enn det utviklerne har hatt til rådighet med Bluetooth Classic, samt at standarden inkluderer noen nye finesser: nærhetsmåler og støtte for varslinger fra andre enheter.

Hvilke smart-dingser håper du kommer de neste årene? Diskuter i forumet nederst på siden!

Les også: Google-klokken kan komme nå i sommer

(Kilder: Android Authority)

annonse