Tek.no

Nyhet

Lavenergi USB 3.0-kontroller

16 Juli 2010 08:59

Renesas Electronics Corporation (tideligere kjent som NEC) har lansert sin nye SuperSpeed Universal Serial Bus (bredere omtalt som USB 3.0) –kontroller designet for mobile enheter, som for eksempel bærbare datamaskiner og nettPC-er.

Kontrolleren, med produktnummer µPD720200A, skal ha opptil 85 % lavere energiforbruk enn selskapets eksisterende USB 3.0-kontroller, som forøvrig ble lansert som verdens første i 2009. Dette skal kunne gi overføringsytelse på inntil 5 gigabits per sekund, samtidig som batteriet blir relativt lite belastet. Renesas skryter av at kontrolleren bare trekker 50 mW (milliwatt) når den ikke er i bruk, og at den trekker maks 1watt ved full belastning.

Selskapet har også sluppet en UASP (USB Attached SCSI Protocol) som driver slik at utviklere kan optimalisere ytelsen i programvare knyttet opp mot kontrolleren.

Vi trenger ikke vente lenge for å se µPD720200A ute i markedet; det skal allerede være produsert prøvevarer for produsenter, og de regner med å kunne masseprodusere enheten innen utgangen av oktober 2010, med et antall på 2 millioner i måneden. I dag koster en enhet om lag 65 kroner stykket, men prisen er regnet med å falle til 20 kroner når masseproduksjonen er i gang.

(Kilde: Renesas)

Les også
USB-problemet løst?
Les også
Byr på RAID og USB 3.0
Les også
Smått fra Lacie
Les også
Problemer med USB 3.0-levering
Les også
Romslig minnepinne fra Lexar
Les også
Asus Crosshair IV Formula
Les også
Enkel backup på minnepinne
Les også
Flere USB 3.0-disker fra Buffalo
Les også
Superrask minnepinne
Les også
OCZ girer opp for USB 3.0
annonse

Les også