Tek.no

Nyhet

Lar deg gjøre dine Lego-underverker digitale

3D-skanner modellen og lar deg bygge hele byer.

Lego
24 Juni 2014 13:20

De aller fleste av oss har et forhold til Lego. Det danske selskapet har i årtier engasjert store og små til å bygge gjenstander ved hjelp av forskjellige klosser, alt fra enkle bygg til avanserte radiostyrte biler. Nå tar de steget videre og forener de fysiske bitene med morgendagens digitale verden, melder Engadget – som også har testet systemet.

Det nye produktet fra danskene har fått navnet Lego Fusion, og er i korte trekk et spill der du bygger en by på for eksempel nettbrettet ditt. Sammen med selve spillet følger det med 200 legoklosser som du kan bruke til å lage dine egne bygg med.

Hentes inn i spillet

Blant de 200 klossene følger det med blant annet en spesiell plate. Denne platen brukes som utgangspunkt for å lage dine kreasjoner. Ved å for eksempel å bygge opp en fasade slik du ønsker at huset ditt skal se ut, kan det du lager overføres til spillet ved hjelp av en mobil eller nettbrett.

Det skjer ved at du starter en funksjon i spillet, og starter med å vise mobilen eller nettbrettet det spesielle brettet du har bygget på. Programmet drar kjensel på platen, og på skjermen kommer det opp noen grønne markeringer rundt byggverket ditt.

Fra platen følger du bare resten av konstruksjonen med kameraet på mobilen eller nettbrettet, og figuren du har bygget leses av og tegnes opp på skjermen. Ved noen få tastetrykk overføres objektet du har laget inn i spillet, og du kan selv velge hvor det skal plasseres.

Lego Fusion skal etter alt å dømme finne veien til butikkhyllene i løpet av august, og prisen i USA skal ligge på rundt 34,99 dollar, eller rett over 200 norske kroner. Hva det kommer til å koste her til lands er ennå ikke kjent.

– Delingskulturen kan ikke stoppes:
Les hva Lego hadde på hjertet under årets ISS-konferanse »

(Kilde: Engadget)

annonse

Les også