Til hovedinnhold

Derfor byttet Apple ut eplet

Kommando-tasten fikk nytt ikon inspirert av nordiske veiskilt.

Du som kjører en Windows-maskin har sannsynligvis en egen tast på tastaturet med Windows-logoen på, mens du som kjører en Apple-maskin sannsynligvis ikke har tilsvarende. Du hadde det kanskje tidligere, men det var inntil Steve Jobs mente at de ansatte tok logoen for gitt.

Susan Kare, en velkjent designer som har jobbet mange år i Apple, forteller nå historien om hvorfor Apple-logoen ble fjernet fra det som nå kalles for «Command Key». Det var hun som fikk ansvaret for å fjerne eplet, og erstatte det med noe annet.

Inspirert av nordisk veiskilt

Samme symbol, flere bruksområder.Foto: Wikipedia/Vegvesenet

Det var Steve Jobs som mente at det var for mange epler på skjermen, og at de ansatte nærmest tok logoen for gitt. Det var en helt vanlig ettermiddag på jobb at han stakk innom kontoret til Kare for å se hva som var nytt, og at han beordret designteamet til å re-designe tasten.

Formålet med kommando-tasten er at den skal fungere som en hurtigtast for funksjoner i det programmet du arbeider med på ethvert tidspunkt.

Hvilket symbol kan være beskrivende for det? Jo, Kare forteller at hun måtte til nordiske veier for å finne inspirasjon. Hun fant symbolet til høyre her – som ifølge veivesenet brukes for å vise severdigheter langs veien – i en symbolordbok, og sier det ikke er noen mer underliggende mening enn det.

Bli med tilbake til 1984 og se Steve Jobs lansere Macintosh:
Apple-lanseringer var noe for seg selv også for 30 år siden »

(Kilde: BGR)

annonse