Til hovedinnhold

I dag kommer kanskje Android 5.0

...og masse annet. Dette tror vi du får se på Googles store utviklerkonferanse.

Onsdag klokken 18:00 norsk tid starter Google I/O, Googles årlige utviklerkonferanse. Hva som vil bli lansert der, vet bare Google – men Google har tradisjonelt pleid å komme med mange viktige produktannonsering på denne konferansen.

Kommer det en ny Android?

Det er tre år siden Android 4.0 kom på markedet, og selv om det er usikkert om det lanseres en ny versjon av Android i morgen, kommer Google helt sikkert til å snakke mye om Android. Dette er jo tross alt en konferanse for Android-utviklere.

Det går rykter om at det vil komme en Android 5.0-versjon med kodenavn «Lollipop», men det er mest sannsynlig at dette vil komme først senere i år. I stedet tror mange at det vil komme en mindre oppdatering av Android denne uken.

Google jobber med å bytte ut en sentral komponent i Android, Dalvik, med en raskere teknologi som kalles ART. Det ventes at vi vil få høre en del om ART på konferansen, og om hvordan denne vil gjøre Android-appene enda raskere enn de er i dag.

Her kan du lese mer om Art »

Vi kommer kanskje til å få stifte nærmere bekjentskap med LG G Watch på Google I/O-konferansen.Foto: LG

Android Wear

I mars i fjor lanserte Google sin Android-plattform for smartklokker og andre typer smarttilbehør; Android Wear. Det ventes at vi vil få høre mye om Android Wear på årets konferanse, og også at mange produsenter vil benytte anledningen til å lansere egne produkter.

Noen rykter skal blant annet ha det til at Samsung kommer med sin første Android Wear-baserte klokke denne uken, og det ventes også at LG vil vise frem sin nye smarklokke, LG G Watch.

Android TV

Google TV kom allerede i 2010, men har aldri blitt noen suksess. Senere har Google lansert sin billige strømmepinne Chromecast, og nå ryktes det at oppfølgeren til Google TV – Android TV – vil bli lansert på Google I/O.

Les også: Philips' Android-TV-er kommer til Europa (Hardware.no)

Det er ikke sikkert Android TV kommer til å være en fysisk boks fra Google, men i stedet en plattform som andre produsenter kan bygge produkter rundt – enten det er «set-top-bokser» à la Apple TV eller om det bygges inn i TV-apparater. Android Authority skriver imidlertid at programkode funnet på Googles servere kan tyde på at Google faktisk jobber med sin egen Android TV-boks med kodenavn «Molly», og at det kan tenkes at dette vil bli et produkt i Nexus-serien – kanskje en «Nexus TV».

Det er imidlertid ingen sesjoner på Google I/O som dekker programutvikling for TV-er, og dermed er det langt fra sikkert at vi får vite noe om Android TV i denne omgang.

Blir Google Glass lansert internasjonalt snart?Foto: Google

Google Glass

Det er flere år siden Google første gang begynte å snakke om smartbrillene Google Glass, og selv om konferanseprogrammet ikke sier så mye om det kan det likevel tenkes at Google vil snakke om dette produktet.

Kanskje Google benytter sjansen til å lansere Glass offisielt på det internasjonale markedet?

Les også: Slik blir spilling med Google Glass

Android i bilen

Ellers spekulerers det i om Google vil snakke om bruk av Android i bil. I januar lanserte de Open Automotive Alliance, og det er mulig vi kommer til å få se de første løsningene basert på dette initiativet. Ifølge Automotive News kan det være snakk om et system som lar deg styre funksjoner på mobiltelefonen via betjeningsknapper og skjerm i bilen.

Hva med nye Nexus-produkter?

Det er lite sannsynlig at det kommer nye mobiltelefoner eller nettbrett i Nexus-serien, selv om noen spekulerer i om HTC vil lansere et 8,9-tommers Nexus-nettbrett denne uken. Nettbrettet skal ifølge enkelte rykter benytte Nvidias kraftige Tegra K1-prosessor.

Her kan du lese mer om det nye HTC-nettbrettet, «Volantis» »

Hva tror du vi vil få se i morgen? Bruk kommentarfeltet :-).

(Kilder: Cnet, The Verge, Automotive News, Android Authority)

annonse