Nyhet

– Total overvåkning er bare noen få år unna

WikiLeaks-grunnleggeren med dramatisk spådom.

Før den berømte NSA-varsleren Edward Snowden var det grunnleggeren av nettstedet WikiLeaks, Julian Assange, som var mest i fokus når det gjaldt avsløringer av godt bevarte statlige hemmeligheter, men nå for tiden går det ganske lang tid mellom hver gang vi hører fra ham.

Som nettstedet Business Insider melder har Assange imidlertid nå gitt lyd fra seg igjen, og det er lite som tyder på at han har moderert sitt syn på den amerikanske staten sin virksomhet.

– Kan snart overvåke alle

WikiLeaks-grunnleggeren ble nylig intervjuet via Skype i forbindelse med South by Southwest-konferansen i Texas, hvor han bød på en heller dyster spådom om hvor NSAs informasjonsinnsamling vil lede samfunnet.

Ifølge Assange, som oppholder seg i den ekvadorske ambassaden i London, øker mengden ressurser som brukes på overvåkning i et urovekkende raskt tempo, noe som vil gjøre at overvåkningen vil bli langt mer vidtfavnende innen kort tid.

– Ressursene fordobles hver attende måned, og innen noen få år vil NSA sannsynligvis ha evne til å overvåke alle menneskene på Jorden, sa Assange. Akkurat hvor han har disse opplysningene fra er noe uvisst, men det er ting som tyder på at NSA øker ressursbruken. Nylig meldte vi for eksempel om en opptrapping i overvåkningen av tyske myndigheter.

Flere WikiLeaks-lekkasjer på vei

Av annen kritikk mot NSA stilte Assange også spørsmålstegn ved hvorfor NSA fremdeles ikke har foretatt noen formelle endringer i strategien, til tross for de utallige avsløringene. Som vi skrev om tidligere har både Barack Obama og EU tatt til orde for endringer, men enn så lenge foreligger det lite konkret.

Interessant nok fortalte Assange også at det snart vil dukke opp flere «viktige avsløringer» på WikiLeaks, men han ønsket ikke å gå nærmere i detalj om hva disse innebærer, eller om de omhandler NSA.

Les også: NSA trapper opp overvåkningen

(Kilde: Business Insider)

Les også
Kan bli mer mobil-overvåkning
Les også
Google må slette personlig informasjon om deg
Les også
Forbyr mobil i regjeringsmøtene
Les også
Tidligere amerikansk president tør ikke sende e-post
Les også
NSA lagrer telefonsamtaler i én måned
Les også
USA gir fra seg kontrollen over Internett
Les også
Tordentale fra Zuckerberg – ringte selv til Obama
Les også
NSA trapper opp overvåkningen
Les også
Hysj-mobil med Android
Les også
Har gitt brukerinformasjon til NSA minst 60 000 ganger
Les også
Apple-sjef benekter iOS-bakdør
Les også
Disse leverandørene har NSA-bakdører
Les også
NSA kunne ta opp bilder og lyd med iPhone
annonse