Tek.no

Nyhet

Slik har du aldri sett Nord-Korea før

Se den utrolige «timelapse»-videoen filmet i Pyongyang.

Skjermdump/JT Sing
13 Aug 2014 14:30

Det er ikke mange steder på jordkloden som er så godt skjult som Nord-Korea. Diktatoren Kim Jong-un styrer landet med jernhånd, og kontrollerer alt fra politikk til medier. Det betyr blant annet at utenlandske turister sjeldent får lov til å verken dokumentere eller fotografere noe som helst mens de er på besøk.

Derfor er det ekstra overraskende at det nå har dukket opp en såkalt timelapse-video fra landets hovedstad Pyongyang, som ikke er laget av nord-koreanerne selv. I stedet er det to menn, JT Sing og britiske Rob Whitworth, som står bak videoen, som gir oss et unikt innblikk i Nord-Koreas viktigste og største by.

Visse begrensninger

De to fotografene måtte inngå en avtale med et statseid, nord-koreansk turistbyrå for å få tillatelse til å fotografere, og måtte blant annet skrive under på å ikke inkludere bilder av bygningsplasser, uferdige hus eller militærpersonell.

Videoen gir oss likevel et sjeldent sniktitt på hvordan mennesker lever i Pyongyang. Vi ser barn leke utendørs, arbeidere ta kollektivtrafikk til jobben og politibetjenter som dirigerer bilene i trafikken.

Se den lekre videoen under:

Videoer som dette tar mye tid å lage:
Se så mye jobb som ligger bak en timelapse-video »

(Kilde: The Verge)

annonse

Les også