Til hovedinnhold

– Windows Phone vil dominere i bedrifter neste år

Microsoft har ambisiøse planer.

Shutterstock

For en del år siden hadde Microsofts gamle Windows Mobile-plattform en solid posisjon i bedriftsmarkedet. Etter oppkjøpet av Nokia, har selskapet giret opp fokuset på å gi den nye Windows Phone-plattformen en tilsvarende posisjon som den gamle hadde ute i bedriftene.

Leila Martine i Microsoft.Foto: Microsoft

Nylig la Nokia ut en video hvor de forteller om hvorfor bedrifter bør velge Windows-mobiler, hvor de blant annet fokuserer på Microsoft Office, skytjenester og administrasjonsmuligheter. Det skriver Winbeta.org.

– Vår ambisjon er å være nummer én i bedriftsmarkedet, og min ambisjon er å oppnå det i løpet av neste år, sier Leila Martine i et intervju med Mobile News. Martine er sjef for Windows Phone i Storbritannia.

Ifølge Martine har Nokia en markedsandel på 18 prosent i bedriftsmarkedet i Storbritannia, foran Samsung som har 17 prosent. Apple er markedsleder, med en markedsandel på 35 prosent.

Skal ta markedsandeler fra alle

Martine sier de vil ta markedsandeler fra alle konkurrentene, og hevder at beslutningstakere i mange bedrifter synes Apples mobiltelefoner er for dyre og gir begrensede valgmuligheter. Når det gjelder Android-plattformen er mange bedriftskunder opptatt av dårlig brukeropplevelse og sikkerhetsproblemer, hevder Martine.

– Når du ser på Apple, hvor mange direktører og IT-sjefer vil egentlig betale for at de ansatte skal bruke en kostbar premium-telefon, når de kan velge blant et stort utvalg produkter?

Microsoft-eide Nokia har ifølge Mobile News en markedsandel på 94 prosent av alle Windows Phone-mobiler globalt, mens HTC har 4,3 prosent og Samsung 1,2 prosent.

Vi har testet Microsoft Office for iPad mot konkurrentene:
Dette er den beste kontorpakken til iPad » (Tek Ekstra)

(Kilder: Mobile News, Winbeta.org)

annonse