Til hovedinnhold

Fikk betalt for å stå i Iphone-kø

Flere nyhetsmedier hevder at mobiloperatøren Orange betalte en skuespillere for å danne køer utenfor butikker som solgte Iphone på lanseringsdagen i Polen. Interessen rundt Iphone er tilsynelatende ikke like stor i Polen som den har vært andre steder – blant annet i Norge -, noe som er grunnen til at operatøren gjorde dette.

Hos konkurrenten til Orange, T-Mobile – som også selger Iphone i Polen – var det nemlig ikke ventet lange køer.

Dyr Iphone

Årsaken til at polakkene ikke er like ivrige etter å skaffe seg den ellers populære mobilen, er ifølge Reuters at folk flest ikke er interessert i å betale høye månedsavgifter på mobilabonnementene man må binde seg til for å kjøpe Iphone. Rykter vil ha det til at Orange derfor betalte et titalls skuespillere for å danne køer utenfor 20 butikker som selger Iphone.

- Vi har disse falske køene foran 20 butikker rundt om i landet for å piske opp interessen rundt Iphone, sier en talsmann for Orange til Reuters.

Velkomstkomité

Orange benekter imidlertid fra høyere hold at de har betalt skuespillere for å stå i kø utenfor butikkene. En representant fra France Telecom Group – som eier Orange – sier nemlig ifølge Adage.com at noen av de ansatte i selskapet dannet en velkomstkomité utenfor flere av butikkene.

- Som en del av vårt engasjement rundt lanseringen av Iphone, har noen i vårt team møtt kundene utenfor våre butikker. Deres mål er å ønske kundene velkommen til Orange-butikken, og dele deres interesse og dele ut informasjon om prisplanen til Orange, sier en talskvinne fra France Telecom Group til Adage.com.

Mer om
annonse